Charlotte Kool je bila najboljša na prvih dveh etapah ženskega Toura. Foto: EPA
Charlotte Kool je bila najboljša na prvih dveh etapah ženskega Toura. Foto: EPA

Vollering, lanska zmagovalka Dirke po Franciji, je potrdila vlogo favoritinje. 27-letnica je bila najhitrejša na 6,3 kilometra dolgem kronometru v Rotterdamu. Z zmago je oblekla tudi rumeno majico vodilne v skupni razvrstitvi. Pred rojakinjo Loreno Wiebes ima tri sekunde prednosti.

Drugo mesto je v vožnji na čas zasedla Američanka Chloe Dygert, tretje pa Nizozemska Loes Adegeest, edina slovenska kolesarka na dirki, Špela Kern (Cofidis), je bila 133., v skupni razvrstitvi pa je 116.

Kool dobila prvi dve etapi

Dopoldne je bila na sporedu tudi druga etapa, ki jo je dobila Nizozemka Charlotte Kool, ki je v skupnem seštevku po kronometru nazadovala na peto mesto. V drugi etapi, ki je v dolžini 69,7 kilometra potekala med Dordrechtom in Rotterdamom, je slavila v sprintu pred rojakinjama Loreno Wiebes in Marianne Vos. Kern je bila v času zmagovalke 106.

Kratko dopoldansko etapo so zaznamovali številni padci in pobeg Belgijke Audrey De Keersmaeker. Kolesarka ekipe Lotto-Dstny je ušla 40 kilometrov od startne črte, a ji ni uspelo povečati prednosti nad pol minute. Tako so jo preostale ujele deset kilometrov pred ciljem. V boju za zmago je Loreno Wiebes v zadnjih metrih premagala Kool. Dirko je tudi tokrat spremljalo veliko gledalcev. Nizozemska policija je v ponedeljek število gledalcev ob cestah prve etape ocenila na 150.000.

Kolesarke na Dirki po Franciji opravile kar z dvema etapama