Charlotte Kool je dobila sprint v uvodni etapi. Foto: EPA
Charlotte Kool je dobila sprint v uvodni etapi. Foto: EPA

Pretežno ravninsko etapo je odločil skupinski sprint glavnine. Največ moči je imela v zadnjih sto metrih domača tekmovalka Kool, za njo sta končali Finka Anniina Ahtosalo (Uno-X) in Italijanka Elisa Balsamo (Lidl Trek).

Prvo etapo je zaznamoval tudi padec več tekmovalk na mostu čez reko Meuse približno 69 kilometrov pred ciljem, a se je vse končalo brez resnejših poškodb, kolesarke pa so lahko nadaljevale dirko.

Na francoski dirki sodeluje le ena slovenska kolesarka, članica ekipa Cofidis Špela Kern. V prvi etapi je ciljno črto prečkala v glavnini v času zmagovalke, zasedla je 71. mesto.

V torek dvojni spored
Kolesarke v torek čaka zahtevna dvojna naloga. Še vedno bodo ostale na Nizozemskem, najprej jih čaka 69,7 km dolga etapa od Dordrechta do Rotterdama, popoldne pa še vožnja na čas v tem pristaniškem mestu, ki bo dolga 6,3 km.

Cilj na znamenitem Alpe d'Huezu
Tudi v sredo bo Tour še gostoval, start četrte etape bo v Valkenburgu na Nizozemskem, cilj pa v Liegeu v Belgiji. V peti etapi v četrtek pa se bodo kolesarke podale v Francijo, start bo v belgijskem kraju Bastogne, cilj pa v Amnevillu.

Zadnje tri etape v petek, soboto in nedeljo bodo povsem francoske (Remiremont–Morteau, Champagnole–Le Grand-Bornand in Le Grand-Bornand–Alpe d'Huez), pri čemer bo nedeljska zadnja tudi najtežja. Gorska etapa bo imela dva zahtevna vzpona, končala pa se bo v znanem smučarskem središču Alpe d'Huez, kjer bo tudi cilj letošnje francoske pentlje.