Spomin na lansko zmagoslavje ... Foto: EPA
Spomin na lansko zmagoslavje ... Foto: EPA

Kolesar Lampreja že nekaj časa boleha za bronhitisom in ker bi si moral pomagati z zdravili, da poveča raven kortizola, njegova ekipa s tem noče kršiti pravil Gibanja za čisto kolesarstvo (MPCC), katerega član je.

"Normalno, da sem žalosten. Branjenje zmage na Vuelti je bil cilj sezone, zato me je Lampre tudi pripeljal v ekipo. Vsi smo verjeli, da sem lahko v Španiji enakovreden najboljšim. A pravila so pravila, moram jih spoštovati, pa čeprav mi je Mednarodna kolesarska zveza dovolila nastop," je dejal Horner, ki je lani na Vuelti z 41 leti postal najstarejši zmagovalec Vuelte.

Hornerja, ki je brez nastopa ostal v zadnjem trenutku, bo v ekipi zamenjal Italijan Valerio Conti. Slovenski ljubitelji kolesarstva so upali, da bo njegova menjava Jan Polanc, toda ni, tako da Slovenija ne bo imela svojega predstavnika.

Dirka po Španiji bo odlično zasedena. Chris Froome (na zadnjem treningu je padel, a se ni težje poškodoval) in Alberto Contador bosta poskušala pozabiti razočaranje z Dirke po Franciji, veliko konkurenco pa bosta imela zlasti v Kolumbijcu Nairu Quintani.