Daniele Bennati je gladko ugnal Paola Bettinija in Alessandra Petacchija. Foto: Reuters
Daniele Bennati je gladko ugnal Paola Bettinija in Alessandra Petacchija. Foto: Reuters
Daniele Bennati
Daniele Bennati je letos v sijajni formi, kljub temu pa bo ostal brez SP-ja v Stuttgartu. Foto: Reuters

To je bila že druga šprinterska zmaga Bennatija na letošnji Dirki po Španiji; najboljši je bil že v 1. etapi v Vigu. Svetovni prvak Bettini v zadnjih metrih ni mogel švigniti mimo. Tretje mesto je zasedel Alessandro Petacchi.

Daniele ni skrival razočaranja
"Mislim, da sem si zaslužil nastop v Stuttgartu, čeprav na svetovnem prvenstvu nihče na računa na šprint, kar kaže tudi dejstvo, da selektor v moštvo ni vključil niti Petacchija. Če smo že pri njem, moram reči, da je zame vedno veliko zadovoljstvo premagati ga. Še posebno na tako prepričljiv način, kot sem ga danes," je dejal Bennati, ki je bil tudi na Touru dosegel dve etapni zmagi, poleg tega pa ima še pet drugih zmag na letošnjih dirkah.

Se je Ballerini pravilno odločil?
A vse to ni bilo dovolj, da bi ga selektor italijanske reprezentance Franco Ballerini uvrstil v moštvo za svetovno prvenstvo v Stuttgartu. Ballerini je sicer v 12-člansko reprezentanco za svetovno prvenstvo izbral branilca naslova Bettinija, Filippa Pozzata, Danila Di Luco, Davideja Rebellina, Damiana Cunega (odstopil je v torkovi etapi Vuelte), Alessandra Ballana, Marzia Bruseghina, Andreaa Tontija, Alessandra Bertolinija, Vincenza Nibalija in Giovannija Viscontija.

Naslednji trije dnevi bodo prinesli odločitev
Denis Menčov je zlahka ubranil zlato majico. Rus ima dve minuti naskoka pred rojakom Vladimirjem Jefimkinom. Odločitev bo padla v naslednjih treh dneh. Najprej sta na sporedu dve gorski etapi, v soboto pa še kronometer.

A. G.


17. etapa, 180 km: Ciudad Real-Talavera de la Reina:
1. D. BENNATI ITA 3:56:58 2. P. BETTINI ITA vsi 3. A. PETACCHI ITA 4. A. GREIPEL NEM 5. M. BACKSTEDT ŠVE 6. A. DAVIS AVS isti 7. M. RENSHAW AVS 8. D. ZABEL NEM 9. A. USAU BLR 10. K. FERNANDEZ ŠPA čas
Skupni vrstni red po 17. etapi:       
1. D. MENČOV RUS 70:37:47
2. V. JEFIMKIN RUS +2:01
3. C. EVANS AVS 2:27
4. C. SASTRE ŠPA 3:02
5. S. SANCHEZ ŠPA 4:01
6. E. MOSQUERA ŠPA 4:35
7. M. BELTRAN ŠPA 5:15
8. V. KARPEC RUS 6:17
9. C. BARREDO ŠPA 6:22
10. I. ANTON ŠPA 7:41