Matej Mohorič je letos z zmago zablestel na prvem spomeniku sezone, Milan–San Remo. Foto: EPA
Matej Mohorič je letos z zmago zablestel na prvem spomeniku sezone, Milan–San Remo. Foto: EPA

Spomnimo, Roglič, ki je v skupnem seštevku Dirke po Španiji na drugem mestu topil zaostanek za vodilnim Remcem Evenepoelom, se je med šprintom 16. etape znašel na tleh, potem ko je ob visoki hitrosti prišlo do stika z Wrightom, kolesarjem Bahrain Victoriousa.

Če povprašate po glavnini, vam bodo vsi povedali, da je v boju za boljše izhodišče Primož dosti bolj zagret kot Fred. Vemo, da se Primož velikokrat znajde na tleh, to se ni zgodilo prvič.

Matej Mohorič

Kisovčan je po grdem padcu vstal in se počasi odpeljal proti cilju, a poškodbe so bile prehude, da bi dirko lahko nadaljeval, njegovi upi po rekordni četrti zaporedni osvojeni španski dirki pa so tako splavali po vodi. Utrpel je namreč poškodbe desnega komolca, kolka, kolena in reber.

"Nesreče ni povzročila slaba cesta ali pomanjkanje varnostnih ukrepov, ampak vedenje kolesarja. Nimam oči na hrbtu. Wright je prišel od zadaj in mi spodnesel krmilo, preden sem se tega zavedel," je njegov odziv na dogodek med ciljnim šprintom v Tomaresu v svet ponesla njegova ekipa Jumbo Visma.

Sorodna novica Roglič po nesreči na Vuelti prst usmeril v Freda Wrighta

Wright obtožbe hitro zavrgel
Nad odzivom slovenskega kolesarja in njegovega moštva je bil vidno presenečen Wright, ki se je hitro odzval na družbenih omrežjih in zapisal: "Po 19. etapi sem bil poln čustev z dirke, nato pa, ko sem se vrnil na avtobus, sem videl izjavo Jumba. Bilo jo je res težko brati in zelo sem razočaran. Mislim, da je nepošteno, nocoj smo si z ekipo znova pogledali posnetek in iskreno ne verjamem, da sem naredil kaj narobe. Bil je samo dirkaški incident." Da je bil to dirkaški incident, so prepričani tudi v njegovem moštvu. "Na žalost so nesreče del našega športa, in to ni ne prva ne zadnja, čeprav se kolesarji trudijo, da bi se jim izognili. Tudi posnetek dirke to podpira: naš kolesar pred nezgodo ne odstopa od svoje dirkalne linije," so poudarili pri Bahrain Victoriousu.

Sorodna novica Wright odgovarja Rogliču: Bil je samo dirkaški incident

Mohorič: Primož je včasih preveč zagret
Zdaj se je oglasil še Wrightov moštveni kolega in Rogličev reprezentančni tovariš Mohorič. "Ogledal sem si tri, štiri različne videoposnetke. Ni kaj reči, zelo, zelo jasno je, da je Primož malce zavil iz svoje linije. Čez ramo ni preveril, ali je kdo tam, in očitno je bil – na beli črti," je pred nedeljsko dirko za VN Montreala za Cyclingnews dejal Mohorič. "Menim, da je neprimerno in nepošteno dajati takšne izjave zoper Freda, ki ga osebno zelo dobro poznam," je še dodal. Obenem je poudaril, da se kolesarji med seboj vselej spoštujejo in da je Roglič pogosto preveč zagret v boju za boljši položaj, s tem pa tvega tudi nesreče oziroma padce. "Vemo, da se Primož velikokrat znajde na tleh, to se ni zgodilo prvič," je sklenil Mohorič.

Roglič tik pred ciljem grdo padel