Primož Roglič se razvija v vrhunskega kolesarja za etapne dirke. Foto: Adria Mobil
Primož Roglič se razvija v vrhunskega kolesarja za etapne dirke. Foto: Adria Mobil

Kar mu ni uspelo na Dirki po Hrvaški (2. mesto), mu je v Azerbajdžanu. Član Adrie Mobila je modro majico oblekel po drugi etapi in jo branil vse do končnega cilja v Bakuju. Na nedeljski etapi, krožni vožnji po Bakuju, dolgi 144 km, je ubranil 34 sekund prednosti pred Nizozemcem Jasperjem Ockeloenom (na zadnji etapi je poskusil z napadom) in Matejem Mugerlijem iz Synergy Baku Cycling Projecta.

Zadnjo etapo je sicer dobil Rus Sergej Firsanov, Mugerli je bil tretji, Roglič s sekundo zaostanka deveti. Da so Slovenci v veliki meri zaznamovali Dirko po Azerbajdžanu, dokazuje tudi zelena majica Marka Kumpa za najboljšega po točkah.

Trener Adrie Boštjan Mervar, ki je bil pred štartom zadnje pete etape zelo nervozen, je priznal, da se mu je kamen odvalil od srca: "Dirko smo začeli zelo samozavestno, saj smo vedeli, da sta Primož Roglič in Marko Kump v izvrstni formi. Pobudo na čelu glavnine smo morali vsak dan začeti prvi, na koncu pa so tudi druge ekipe imele svoje interese. Po dveh etapnih zmagah, smo vse moči usmerili k ubranitvi modre majice. Ni bilo lahko predvsem prvih 50 km v etapah, dokler se ni v ospredju izoblikoval beg, ki je nam ustrezal. Na koncu je Marku Kumpu uspelo obdržati tudi majico po točkah, kar je tudi lep uspeh!"

Roglič, ki je bil nekoč zelo obetaven smučarski skakalec, bo tudi Adriin adut na letošnji Dirki po Sloveniji. Organizacijski odbor bo traso predstavil v četrtek, 14. maja.