Carlos Sastre bo skupaj z bratoma Schleck tvoril udarno moč CSC-ja. Foto: EPA
Carlos Sastre bo skupaj z bratoma Schleck tvoril udarno moč CSC-ja. Foto: EPA
Alejandro Valverde
Alejandro Valverde se še ni odločil, ali bo nastopil na Vuelti. Foto: EPA

Na 225-kilometrski preizkušnji sta 4. in 6. z Dirke po Franciji med glavnimi favoriti, čeprav se zavedata, da ne bo lahko. "Tour sem končal v dobri formi, vem, da sem lahko dober. Še vedno sem lačen dirkanja. A San Sebastian je vedno loterija, saj nastopajo tako kolesarji s Toura kot tudi enodnevni specialisti. Težko je predvideti razplet," pravi član CSC-ja, Sastre.

Valverde že zmagovalec podobne dirke
Menedžer Valverdejevega Caisse d'Espargneja Eusebio Unzue pa napoveduje: "Alejandro bo štartal na zmago. Dobil je že podobno preizkušnjo Liege-Bastogne-Liege (2006). Dobro je razpoložen." Valverde bo imel veliko pomoč v moštvenih kolegih na čelu z Ivanom Gutierrezom, Pablom Lastrasom in Aitorjem Perezom.

Brez prvih treh s Toura
Na 27. izvedbi klasike ne bo prvih treh s Toura, Alberta Contadorja, Cadela Evansa in Levija Leipheimerja. Od favoritov bodo nastopili vodilni v Protouru Italijan Danilo Di Luca, španski specialist za klasike Juan Antonio Flecha, lanski zmagovalec Xavier Florencio, luksemburška brata Frank in Andy Schleck, bržkone pa bo presenetil še kdo. Italijanski specialist Paolo Bettini bo dirko zaradi poškodbe kolena izpustil.

Največji izziv za kolesarje bo znova vzpon 1. kategorije, Jaizkebel (465 m), dobrih 30 km pred ciljem.

A. V.