Nicole Cooke je po zmagi povedala, da je bila zelo sproščena, saj je z olimpijsko zmago cilje za to sezono že izpolnila. Foto: EPA
Nicole Cooke je po zmagi povedala, da je bila zelo sproščena, saj je z olimpijsko zmago cilje za to sezono že izpolnila. Foto: EPA
Frank Schleck sodi med najboljše kolesarje na svetu. Na letošnjem Touru je tudi nosil rumeno majico. Na koncu je bil šesti. Foto: EPA

Po medijskem razkritju, da naj bi si Schleck do boljših dosežkov pomagal s krvnim dopingom, je posebna enota italijanske policije temeljito preiskala hotel in sobe v Gaggiolu na švicarski meji, v katerih so bili nameščeni člani luksemburške reprezentance.

Fuentesu nakazal denar
Časopis Süddeutsche Zeitung trdi, da je 28-letni Schleck, član moštva CSC, marca leta 2006 na račun zloglasnega španskega zdravnika Eufemiana Fuentesa v eni izmed švicarskih bank nakazal znesek 6.991 evrov. Kljub težkim obtožbam bodo Schlecku dovolili udeležbo na nedeljski cestni dirki v Vareseju.

Slovenki nista bili uspešni
25-letna Britanka Nicole Cooke je na 139 km dolgi dirki olimpijski zmagi dodala še naslov svetovne prvakinje. Sigrid Corneo je osvojila 77. mesto. Polona Batagelj je odstopila v drugem od osmih krogov.

Kapetan bo Brajkovič
Svetovno prvenstvo se bo končalo v nedeljo s cestno dirko članov, dolgo 260 km. Začetek dirke, na kateri bo nastopilo šest Slovencev (kapetan bo Jani Brajkovič), bo ob 10.30. Prenos na TV Slovenija bo po 15. uri.

Slovo legendarnega Bettinija!
Za zmago se bodo borili zlasti italijanski in španski kolesarji. Za Paola Bettinija bo to zadnja dirka v karieri, saj je napovedal, da se bo pri 34 letih upokojil. "Čriček" bi z zmago postal prvi, ki bi slavil na treh prvenstvih zapored. V bogati zakladnici zmag je visoko tudi naslov olimpijskega prvaka leta 2004.


Cestna dirka (Ž), 139 km:
1. N. COOKE VB 3:42:11 2. M. VOS NIZ isti 3. J. ARNDT NEM čas 4. E. JOHANSSON ŠVE +0:05 5. T. WORRACK NEM 0:11 ... 77. S. CORNEO SLO 13:17 Polona Batagelj je odstopila.


T. O.