Razvoj Nemanje Aleksandrova so v preteklosti ustavile poškodbe. Foto: www.union.olimpija.com
Razvoj Nemanje Aleksandrova so v preteklosti ustavile poškodbe. Foto: www.union.olimpija.com

210 cm visoki Aleksandrov je kariero začel v beograjskem Partizanu (2001-02), nato pa je prestopil v FMP Železnik (2002-2006). Leta 2003 je bil na kadetskem evropskem prvenstvu izbran za najboljšega igralca, Srbija pa je osvojila zlato. Leta 2005 so se začele težave s kolenskimi ligamenti, tako da je moral na operacijo.

Sezono 2005/06 je v celoti izpustil, precej težav pa je imel tudi v zadnjih treh letih. Lani je nekaj časa treniral v ZDA pri specialistih za rehabilitacijo tovrstnih poškodb, v drugem delu pa se je individualno pripravljal pri Crveni zvezdi.

A poškodbe so očitno preteklost, saj je Aleksandrov brez težav prestal priprave na Rogli in prestal zdravniški test, nato pa podpisal triletno pogodbo, ki jo lahko Olimpija po prvi sezoni prekine.

Balažič ostaja v Krki
Kapetan košarkarjev Krke Jure Balažič je podaljšal pogodbo z Novomeščani še za dve leti. 29-letni in 204 cm visoki krilni center je otrok Krke, s katero je v sezoni 2002/03 osvojil naslov državnih prvakov. V prejšnji sezoni je v povprečju dosegal 11 točk na tekmo.