Američani so v Pekingu osvojili zlato medaljo po finalni zmagi nad Španci. Foto: Reuters
Američani so v Pekingu osvojili zlato medaljo po finalni zmagi nad Španci. Foto: Reuters

Za zdaj je na seznamu 20 košarkarjev, junija pa bo zveza seznam skrajšala na 12 mož, ki bodo nato branili olimpijsko zlato iz Pekinga 2008. Razen dveh novincev - Blaka Griffina (LA Clippers) in LaMarcusa Aldridgea (Portland Trail Blazers) - so preostali košarkarji že branili ameriške barve v Pekingu ali na svetovnem prvenstvu leta 2010 v Turčiji.

Branilci olimpijskega naslova so Kobe Bryant, LeBron James, Dwyane Wade, Chris Bosh, Carmelo Anthony, Dwight Howard, Chris Paul in Deron Williams, svetovni prvaki pa še Kevin Durant, Derrick Rose, Tyson Chandler, Eric Gordon, Rudy Gay, Kevin Love, Lamar Odom, Chauncey Billups, Russell Westbrook in Andre Iguodala.

"To bo najbolj talentirana ekipa, ki jo bom imel priložnost trenirati. Zelo sem zadovoljen, da imam na voljo igralce, ki so osvojili olimpijski naslov ali pa naslov svetovnih prvakov. Vsi si želijo igrati v Londonu," je bil vesel selektor Mike Krzyzewski.

Veteran Jason Kidd je že končal reprezentančno kariero. Poleg njega pa od ekipe iz Pekinga manjkajo še Carlos Boozer, Tayshaun Prince in Michael Redd. Stephen Curry in Danny Granger nista na seznamu, sta pa pred dvema letoma osvojila naslov svetovnih prvakov.