Sani Bečirović je dres Uniona Olimpije nazadnje nosil leta 2009. Foto: EPA
Sani Bečirović je dres Uniona Olimpije nazadnje nosil leta 2009. Foto: EPA
Aleš Pipan
Pomoč izkušenega branilca bi Pipanu prišla še kako prav. Foto: Aleš Fevžer

32-letni branilec je z Iranci podpisal enoletno pogodbo. Za klub je uspešno nastopal na azijskih klubskih igrah, kjer so osvojili prvo mesto. Po kratkem premoru bi se moral vrniti v Iran, vendar s klubom niso našli skupnega jezika. Tako se zdaj pripravlja individualno v želji, da se kmalu pridruži novi ekipi.

"Klub se je znašel v finančnih težavah, vsaj tako mi je bilo predstavljeno. Pogodba z njimi še ni prekinjena. Pred okoli desetimi dnevi je klub zatrjeval, da je vse v najlepšem redu in da bom igral tudi v prvenstvu. Zdaj se je vse obrnilo na glavo. Klub naj bi se znašel v finančnih težavah in mogoče je, da ga čez noč zaprejo. V času, ko sem bil v Sloveniji, sem prejel dve ponudbi, ki sem jih zavrnil, misleč, da se vračam v Iran. Zdaj je čas, da se pridružim nekomu, kajti v kratkem bodo v Evropi na razpolago prve menjave. Tu nekje v novembru oziroma v začetku decembra se pojavijo v klubih prva nezadovoljstva in tu vidim svojo novo priložnost. V dveh tednih bom optimalno pripravljen. Ne glede na vse, si še vedno želim le igrati košarko," pravi Bečirović.

Bečirović je za Union Olimpijo nazadnje igral leta 2009. Stik s trenerjem Ljubljančanov Alešem Pipanom je že imel: "Olimpija je v težavah, to vsi vemo. Pred desetimi dnevi sem jih kontaktiral, da se jim pridružim samo na treningih, preden grem v Iran. S Pipanom sva nato govorila tudi po telefonu, vendar imajo veliko obveznosti, veliko tekem, tako da smo stvar preložili in do danes ni še nič novega. Seveda sem pripravljen na pogovor."