Beno Udrih je dva naslova prvaka Lige NBA osvojil v San Antoniu. Foto: Reuters
Beno Udrih je dva naslova prvaka Lige NBA osvojil v San Antoniu. Foto: Reuters

Zdaj 39-letni Udrih, ki deluje kot razvojni trener košarkarjev pri New Orleans Pelicansih, je novico sporočil prek Instagrama.

"Pravijo, da poklicni športnik umre dvakrat – prvič, ko ne more več igrati. Potreboval sem dve leti, da pridem do te odločitve, in zdaj tudi uradno oznanjam, da končujem kariero. Prišel sem iz male vasi v Sloveniji in uresničil sanje. Igral sem 13 let zapored v Ligi NBA, v kateri sem osvojil dva naslova. Užival sem v vsaki minuti. Košarka je bila del mojega poklicnega življenja od 16. leta naprej. Tako kot sem želel postati poklicni igralec, zdaj želim postati trener. Upam, da bom lahko delil svoje znanje in vodil naslednjo generacijo. Hvala vsem, ki so me podpirali na poti, še posebej družini. Hvaležen sem, da sem s Pelikani drugo sezono," je zapisal Udrih.

Udrih je odigral 831 tekem v Ligi NBA s San Antoniom, Sacramentom, Milwaukeejem, Orlandom, New Yorkom, Memphisom, Miamijem in Detroitom. Naslova je osvojil s San Antoniom v letih 2005 in 2007.

Zadnji klub v karieri je bil Žalgiris, za katerega je zadnjič igral leta 2018. Z Litovci se je uvrstil tudi na zaključni turnir Evrolige.

Igral je še za Polzelo, Union Olimpijo, Maccabi, Avtodor in Armani Milano. Za slovensko reprezentanco je odigral 17 tekem.