Partizan veliko upov polaga na Dejana Milojevića. Foto: RTV SLO
Partizan veliko upov polaga na Dejana Milojevića. Foto: RTV SLO
Nebojša Joksimovič
Nebojša Joksimovič ima v dresu Hemofarma v Jadranski ligi povprečje 6,2 točke na tekmo. Foto: RTV SLO

Letošnja liga je povsem v znamenju srbskih ekip, ki so (z izjemo četrte Cibone) zasedle prvih šest mest po rednem delu. Zvečer bo domača Bosna igrala proti Crveni zvezdi. Beograjska tekmeca, ki sta na prizorišče sicer prispela z istim letalom, sta vroča favorita, da se pomerita v nedeljskem finalu.

V finalu si želimo Zvezdo. Zanimivo bo videti, kdo je boljši na nevtralnem parketu," razmišlja Dragan Todorović, športni direktor Partizana. O skupnem potovanju pa je dejal: "To ni nič nenavadnega."

Joksimovič bo zaigral v petek
V petek bosta na sporedu še preostala četrtfinala. Železnik bo igral proti Vojvodini, Hemofarm (z edinim slovenskim košarkarjem na zaključnem turnirju Nebojšo Joksimovičem) pa proti Ciboni.

Zanimivo je, da še nobena ekipa ni osvojila vsaj dveh naslovov. Do zdaj so si šampiosnke prstane nadeli Union Olimpija, Zadar, FMP in Hemofarm.

Mesto zajel košarkarski utrip
V Sarajevu vlada veliko zanimanja za zaključni turnir, saj so vstopnice že pošle. Dvorana sicer sprejme 7.500 gledalcev. Turnir je veliko zanimanja vzbudil tudi pri sedmi sili, saj se je akreditiralo več kot 150 novinarjev. Zmagovalec si bo poleg zlatih prstanov priboril tudi vstopnico za Pokal Uleb.

Jadranska liga, zaključni turnir, Sarajevo, četrtfinale

Četrtek ob 16.30:
PARTIZAN PIVARA MB - ZADAR

Ob 20.00:
CRVENA ZVEZDA - BOSNA ASA BH TELECOM

Petek ob 16.30:
CIBONA - HEMOFARM

Ob 20.00:
FMP ŽELEZNIK - NIS VOJVODINA

Polfinale bo soboto, finale pa v nedeljo.