Domžalčani so letos že dosegli zastavljene cilje, toda prvi naslov državnega prvaka je nadvse mamljiv. Foto: RTV SLO
Domžalčani so letos že dosegli zastavljene cilje, toda prvi naslov državnega prvaka je nadvse mamljiv. Foto: RTV SLO
Gašper Okorn
Gašper Okorn ne bo mogel računati na Markoišvilija in Rannikka. Foto: RTV SLO
Kdo bo novi košarkarski prvak?

Domžalčani so namreč dobili vseh pet dvobojev z zmaji, vključno s finalom pokala. "Zavedam se težav Olimpije, a možnosti so 50:50. Predhodne zmage ne štejejo nič. Mi moramo izkoristiti prednost tekme več na domačem parketu," razmišlja trener Heliosa Memi Bečirovič.

Okorn: Nismo še rekli zadnje besede
Njegov kolega na ljubljanski klopi Gašper Okorn se kljub zdesetkanemu moštvu ne predaja: "Hala Komunalnega centra je za slovenska moštva za zdaj neosvojljiva trdnjava. So favoriti, a mi nikakor še nismo rekli zadnje. Večina nas je odpisala že pred polfinalnim dvobojem proti Geoplinu Slovanu. Z maksimalno borbenostjo in izvrstnim pristopom peščice preostalih posameznikov smo si boj za prvaka vendarle zasluženo prigarali in naredili bomo vse, da se tudi v finalu podobno izkažemo."

Duščak: V finalu drug obraz
"V dosedanjih medsebojnih tekmah se sicer nismo izkazali, predvsem smo popuščali v zadnjih odločilnih trenutkih tekem, toda prepričan sem, da bomo v finalu pokazali povsem drug obraz," je bil kratek junak 3. polfinalne tekme Slavko Duščak.

Nekdanji član Uniona Olimpije Smiljan Pavič meni, da motivov v finalu nikoli ne zmanjka in da ga ni treba iskati v dejstvu, da bo na nasprotni strani nekdanji klub. "Z uvrstitvijo v finale smo pravzaprav izpolnili vse načrte za letošnjo sezono, zato bomo nastopili neobremenjeno. Povsem drugače bo kot v polfinalu, ko se je pokazala živčnost, saj smo proti Zlatorogu preprosto morali zmagati, zdaj bo drugače. Kot naš največji adut bi izpostavil prednost tekme več na domačem parketu," je še dejal Pavič.

Moštvi igrata na tri zmage, naslov pa branijo Ljubljančani.

FINALE
Prva tekma, sobota ob 16.00:
HELIOS DOMŽALE - UNION OLIMPIJA

Druga tekma, četrtek ob 18.00:
UNION OLIMPIJA - HELIOS DOMŽALE

Tretja tekma, 2. junija ob 17.00:
HELIOS DOMŽALE - UNION OLIMPIJA

Morebitni tekmi:
6. junija: UNION OLIMPIJA - HELIOS
10. junija: HELIOS - UNION OLIMPIJA

Vse finalne tekme bo prenašala TV SLO.

C. R.

Kdo bo novi košarkarski prvak?