Robert Troha je bil junak druge tekme. Kako bo v Tivoliju? Foto: KZS
Robert Troha je bil junak druge tekme. Kako bo v Tivoliju? Foto: KZS

Košarkarji Heliosa so v soboto po tesni zmagi (93:88) nad Unionom Olimpijo izid v zmagah izenačili na 1:1. Kdo bo jutri v Tivoliju povedel?

Očitki o rokometu najmanj smešni
"Zelo smo zadovoljni, da smo si zagotovili še eno finalno tekmo pred domačimi gledalci v Domžalah. Moram pa se obrniti na nekatere komentarje v zadnjem času. Mi smo se le želeli približati višji ravni agresivnosti in čvrstosti, ki jo je imela Olimpija proti nam. Kar se tega tiče, niti približno nismo dosegli njihove ravni. Vsi očitki, da igramo rokomet in še kaj podobnega, so smešni, če ne že kaj več," je poudaril Martič.

Še bolj kakovostno in čvrsto
Kar se pa tiče sredine tekme, bomo morali v vsakem primeru v obrambi igrati bistveno kakovostnejše in še bolj čvrsto, če želimo presenetiti v Tivoliju. Mislim, da imamo znanje, da se tekmecem upremo po najboljših močeh," je še dodal domžalski strateg.

Vseh 40 minut zbrano in kakovostno
Precej bolj skop je bil njegov kolega na nasprotni strani Aleksandar Džikić: "Vseh 40 minut bomo morali igrati zelo zbrano in kakovostno, če hočemo zmagati in v finalni seriji preiti v vodstvo z 2:1 v zmagah."

Prenos se bo na MMC-jevih straneh in TV SLO 2 začel ob 19.55.

DP (M) - Liga UPC Telemach
Finale, 3. tekma, sreda ob 20.00:
UNION OLIMPIJA - HELIOS 1:1

V odebeljenem tisku je izid v zmagah; igrajo na tri zmage.