Edini klasični center Olimpije Alen Omić je bil prvi strelec na prvi medsebojni tekmi, ko je dal 18 točk. Foto: www.alesfevzer.com
Edini klasični center Olimpije Alen Omić je bil prvi strelec na prvi medsebojni tekmi, ko je dal 18 točk. Foto: www.alesfevzer.com

Počutim se odlično, saj znova treniram z ekipo. Počasi bom začel igrati. Pripravljen sem, kolikor me bo trener potreboval. Tu sem, da pomagam ekipi. Komaj sem čakal, da se pridružim soigralcem. Fitnes in terapije so mi že zrasli čez glavo. Vesel sem, da sem zraven in dal bom vse od sebe, da lahko ekipi pomagam na terenu.

Dino Murić
Dino Murić
V drugi polovici lanske sezone je bil Dino Murić najboljši igralec Olimpije, poleti je odšel na nov operativni poseg, začel sezono, a kmalu znova v kolenu začutil bolečino. Foto: www.alesfevzer.com

ti.

Z zmago bi tudi ohranili priključek najboljšim trem v jadranskem tekmovanju, toda najprej je na vrsti tekma Eurocupa, ki bo v sredo ob 20.30. Po sedmih krogih ima Olimpija štiri zmage, Szolnoki pa dve in je za zdaj na mestu, ki ne vodi v drugi del. Prvo medsebojno tekmo je po velikem preobratu v Debrecenu dobila ljubljanska zasedba (80:86), ki je v soboto z zmago nad MZT Skopjem prekinila niz treh porazov zapored.

Olimpija, ki je dobila zadnje tri tekme proti Szolnokiju, ima še naprej precej težav s poškodbami. Sasuju Salinu, ki bo po težkem zvinu gležnja odsoten še kar nekaj časa, se je pridružil Hristo Nikolov, vseeno pa imajo v zmajevem gnezdu tudi dobre novice, saj se v ekipo vračata Dino Murić in Luka Rupnik, kar je potrdil Aleš Pipan: "Nikolov je začutil bolečine v listu. Po normalni proceduri je šel k zdravniku in naredili so ultrazvok. Čaka ga terapija in počitek, ki bo trajal 14 dni. Na srečo pa imamo tudi spodbudne novice, saj se je treningom ekipe pridružil Murić. Brodnik z ekipo trenira že deset dni in bo moral nadomestiti odsotnost Nikolova. Upam, da bo Murić čim hitreje prišel v sistem, da bomo lahko z 11 igralci nadaljevali v decembru."

Szolnoki prihaja zelo motiviran
Glede na prvi medsebojni obračun je madžarski prvak, ki je v Ligi ABA tik za Olimpijo s polovičnim izkupičkom (5:5), močnejši za Teddyja Gipsona, ki je že pokazal svojo kakovost, sicer pa velja izpostaviti Davida Vojvodo, Petra Loranta, Strahinjo Miloševića, Lazerica Jonesa in Stefana Sinovca: "Szolnoki prihaja v Slovenijo zelo motiviran. Želi nam vrniti za poraz v gosteh. Nekoliko so spremenili ekipo. Gipsona poznamo in je lani pri Igoeki dokazal, da je izvrsten tako v obrambi kot v napadu. Lahko igra na poziciji ena in dve. Je kompleten igralec. Ne vemo, kaj je z Jonesom, ki zadnje tekme proti Budućnosti ni igral. Zagotovo bo pripravljen za našo tekmo in so ga morda celo privarčevali. Szolnoki je kompletna in izkušena ekipa, ki je dobro pokrita na vseh položajih."

"Ves čas je treba igralce opozarjati, saj se lahko zgodijo različni scenariji. Recimo, na prvi tekmi zmagaš in potem avtomatsko lahko popustiš, kajti lahko imaš v glavi, da boš, če zmagaš na prvi, zlahka tudi na drugi. To ni res in zato poudarjam, da bosta to dve različni zgodbi in na vsako se bo treba posebej pripraviti ter ostati osredotočen. Igramo doma in če bomo ponovili zadnjo predstavo proti MZT-ju v obrambi, v napadu pa dodali še nekaj več sproščenosti in učinkovitosti, se nimamo česa bati," je še dodal Pipan.

Po dolgem času lahko Pipan računa na kapetana
Ljubljanski trener je potrdil, da je povsem pripravljen Gregor Hrovat, ki ne čuti več bolečin v preponi, pričakuje, da bo Jaka Brodnik počasi prevzel več odgovornosti in zapolnil vrzel po poškodbi Nikolova, prav tako računa že na Rupnika, ki je bil pred poškodbo v zelo dobri formi. Glede Murića pa je situacija nekoliko drugačna, resno nanj računa v soboto, v sredo pa bo njegov nastop verjetno odvisen od dogajanja na parketu.

"Čakata nas dve težki tekmi. Moramo premagati Szolnoki, da pridemo v drugi del evropskega pokala, in moramo zmagati v soboto, da ostanemo med prvimi štirimi v Ligi ABA. Pred nami je težek december, ki prinaša pomembne tekme. Če bomo uspeli zadržati konstantno formo in dobivali tekme doma, bo vesel, če ne, pa bo malo težje. Gremo tekmo po tekmo. Najprej je na vrsti Szolnoki," je ob vrnitvi v ekipo povedal kapetan Olimpije Murić.

EVROPSKI POKAL (M)

SKUPINA D, 8. krog

Sreda ob 20.30:
UNION OLIMPIJA - SZOLNOKI

Ob 17.30:
HIMKI MOSKVA - BEŠIKTAŠ

Ob 18.30:
VEF RIGA - ZENIT

Lestvica:                          
BEŠIKTAŠ             7  6 1  +61 13
HIMKI MOSKVA         7  5 2  +76 12
UNION OLIMPIJA       7  4 3  -32 11
ZENIT ST. PETERSBURG 7  3 4  +12 10
-----------------------------------
SZOLNOKI             7  2 5  -39  9
VEF RIGA             7  1 6  -78  8

Počutim se odlično, saj znova treniram z ekipo. Počasi bom začel igrati. Pripravljen sem, kolikor me bo trener potreboval. Tu sem, da pomagam ekipi. Komaj sem čakal, da se pridružim soigralcem. Fitnes in terapije so mi že zrasli čez glavo. Vesel sem, da sem zraven in dal bom vse od sebe, da lahko ekipi pomagam na terenu.

Dino Murić