V letošnji sezoni je bila v medsebojnih obračunih Union Olimpija uspešnejša in je Krko premagala tako v Pokalu Spar kot na finalnem turnirju Lige NLB. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
V letošnji sezoni je bila v medsebojnih obračunih Union Olimpija uspešnejša in je Krko premagala tako v Pokalu Spar kot na finalnem turnirju Lige NLB. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Goran Jagodnik
Goran Jagodnik si zelo želi dvigniti pokal za zmagovalca Lige Telemach. Foto: MMC RTV SLO/T. O.

Kapetan Uniona Olimpije je ob pogledu na seznam vseh finalov spoznal, da je imel že štiri priložnosti, vključno z dvema na začetku 90. let, ko se je v dresu Kopra zoperstavil Olimpiji. Pri 38 letih si Jagodnik zato morda še bolj kot kakšen mlajši igralec želi, da dvigne pokal, vendar mu niti v petem poskusu ne bo lahko: nasprotnik bo vedno motivirana Krka, ki bi imela ob morebitni peti tekmi (ekipi igrata na tri zmage) prednost domačega igrišča, kar pa po izjavah iz obeh taborov ni prav pomemben dejavnik.

Krka po naporni sezoni še ni zasičena

Prva tekma finalne serije bo v četrtek v Novem mestu, in sicer v dvorani Leona Štuklja, v kateri se Olimpija dobro znajde. Trener Krke Aleksandar Džikić bi raje videl, da bi bile tekme v Marofu. Njegova ekipa je mirna in ne čuti pritiska, z izjemo Simona Petrova so vsi zdravi: "Letos smo izpolnili vse cilje, zdaj pa branimo še naslov prvaka. Če nam uspe tudi letos, potem bi Union Olimpija v zadnjih petih letih osvojila le dva naslova prvaka, kar je lahko za košarko le dobro. Smo pripravljeni, motivirani, in čeprav se bliža konec sezone, nismo zasičeni s tekmami."

Balažič pozabil na incident
Jure Balažič je že povsem pozabil na incident pred 10 dnevi, ko sta se na tekmi v Novem mestu sporekla s Kennyjem Gregoryjem in bila oba izključena. Pravi, da je bilo vse precej napihnjeno, pričakuje pa, da bodo tudi finalne tekme trde: "Zagotovo bomo priča trdi in moški igri. Uspešnejši bo po mojem mnenju tisti, ki mu bo uspelo prestati naporen ritem več tekem v kratkem obdobju. Vsi smo izredno motivirani in bomo naredili vse, da bi pokal ostal v Novem mestu."

Alilović: Krka si je zaslužila prednost domačega igrišča
Miro Alilović ima po odhodu Jureta Zdovca priložnost, da osvoji svojo prvo veliko lovoriko v vlogi glavnega trenerja: "Komaj že čakam, da se začne finale, na katerega se pripravljamo kot na vsako drugo tekmo. Mislim, da bodo vse tekme zanimive in čvrste. Morali se bomo predstaviti v boljši luči kot do zdaj. Ne bomo se obremenjevali s tem, kdo ima prednost domačega parketa, ki si ga je Krka povsem zaslužila, saj smo tako mi kot oni dokazali, da lahko zmagujemo tudi v gosteh. Mislim, da bo prvak tista ekipa, ki bo mirnejša. Novomeščani branijo naslov prvaka, zaradi česar nam bo morda nekoliko lažje."