Sašo Ožbolt bo po besedah trenerja Džikića v finalu lahko pomagal Olimpiji. Foto: MMC RTV SLO
Sašo Ožbolt bo po besedah trenerja Džikića v finalu lahko pomagal Olimpiji. Foto: MMC RTV SLO
Zoran Martič in Aleksandar Džikić računata na uvrstitev v finale.
Zoran Martič in Aleksandar Džikić računata na uvrstitev v finale. Foto: KZS

Para sta Union Olimpija - Zlatorog in Helios - Krka. Finalista bosta znana najpozneje 24. maja. Finalna serija na tri zmage se bo začela 28. maja. Če bo odigranih vseh pet tekem, bomo prvaka dobili 12. junija.

Džikić: Zlatorog se ne sme razigrati
Prvi favorit je Union Olimpija, ki je edini poraz doživela prav v zadnjem krogu proti Heliosu. "Zlatorog je zelo dobra ekipa, ki lahko preseneti, če se ji pusti, da se razigra. Zadnji poraz v ligi ni bil zaželen. Želeli smo zmagati, iz poraza pa se bom skušal z igralci v polfinalu tekme lotiti drugače. Težave imamo s Sašom Ožboltom, ki se je sicer vrnil na igrišča, vendar je poškodovan, gotovo pa bo nared do finala," je povedal trener zmajev Aleksandar Džikić.

Novaković: Do zmage le z več kot 100 odstotki
Trener Zlatoroga Damjan Novaković se zaveda, da je Olimpija velik favorit, vendar je optimist: "Po zadnjih dogodkih smo čustveno prazni. Dvakrat smo bili v ligi za prvaka zelo blizu Olimpije, vendar nam ni uspelo zmagati. Dopuščam možnost, da nas bodo Ljubljančani nekoliko podcenjevali, vendar bomo morali igrati več kot stoodstotno, če bomo želeli zmagati."

Mijanović: Cilj so dobre igre do konca prvenstva
Trener Krke Rade Mijanović želi, da njegovi varovanci zadržijo formo z zadnjih tekem rednega dela prvenstva, ki so njegovi ekipi prinesle uvrstitev v polfinale. "Ne želim si prevelike sproščenosti svoje ekipe, ker je Helios absolutni favorit našega polfinalnega para. Presegli smo naše cilje, kljub temu pa imamo obveznost do kluba, sponzorjev in navijačev, da igramo dobro do konca prvenstva," je povedal Mijanović.

Martič: Tekmi ne bosta lahki
Po besedah trenerja Heliosa Zorana Martiča je cilj Domžalčanov uvrstitev v finale in tam boj za ubranitev lanskega naslova. "Na zadnji tekmi smo resda premagali Olimpijo, a resnici na ljubo tekma ni bila posebej kakovostna, Olimpija pa ni bila 'prava'. Vse ekipe so imele med sezono večje in manjše padce. Pomembno je, kako se na slednje odzoveš. Polfinalni tekmi ne bosta lahki, vendar pa si želimo nastopiti v finalu. Za zdaj v ekipi nimamo nobenih težav," je pojasnil Martič.

Liga UPC Telemach, polfinale, prvi tekmi:

Sobota ob 16.30:
UNION OLIMPIJA - ZLATOROG

Ob 20.00:
HELIOS DOMŽALE - KRKA

Drugi tekmi bosta na sporedu 20./21. maja, morebitni tretji pa prihodnjo soboto.

R. K.