Zlatko Zahovič se nadeja novega poleta v Madrid že konec prihodnjega tedna. Foto: RTV SLO
Zlatko Zahovič se nadeja novega poleta v Madrid že konec prihodnjega tedna. Foto: RTV SLO
Kapetan Rašo Nesterovič
Rašo Nesterovič je ekspresno opravil s 'krvosesi' in omogočil svoji ekipi daljši spanec. Foto: RTV SLO

Na tribunah je med srečanjem Slovenija - Turčija (66:51) za Pipanove fante stiskal pesti tudi Zlatko Zahovič. "Fantje igrajo izvrstno. Nisem si mogel kaj, da jih ne bi prišel gledat. Navdušujejo s predstavami in z borbenostjo. Če bodo še naprej tako dobri, ni izključeno, da se v Španijo ne vrnem tudi prihodnji konec tedna," je bil navdušen nad slovensko reprezentanco legendarni nogometaš in športni direktor nogometašev Maribora.

NZS upošteval košarkarske uspehe
Košarkarje in predvsem Košarkarsko zvezo Slovenije je navdušila tudi poteza nogometne krovne organizacije, ki je začetek sredine kvalifikacijske tekme proti Belorusiji premaknila na 19.45, tako, da si bodo lahko slovenski navijači nemoteno lahko ogledali tudi zadnje srečanje Slovenije v skupini F proti Litvi.

Kapetan ugnal Turka še na kontroli
"Pa smo jih, Turke, premagali še na enem področju," je reprezentančni zdravnik Slobodan Macura prenesel vest, da je Rašo Nesterovič prvi opravil z nenapovedano dopinško kontrolo, pri kateri je prehitel turškega centra Semiha Erdena.

Po mestu s svetlobno hitrostjo
Ura je ob odhodu avotbusa izpred dvorane kazala že krepko čez polnoč, a vseeno ni bilo razlogov za skrbi, saj imajo Slovenci najhitrejše spremstvo na cesti. Za pot od hotela do dvorane in nazaj bi z avtobusom običajno potrebovali 45 minut, a jih vratolomna motorista z enega konca Madrida na drugega ne glede na promet in semaforje spravita v samo četrt ure.

Čapin kmalu spet na igriščih
Aleksandar Čapin, ki je moral zaradi poškodbe po prvem delu EP-ja zapustiti slovensko reprezentanco, je v Vareseju uspešno prestal operacijo kolena. Na parket naj bi se vrnil že čez slabe tri tedne.