Rašo Nesterovič je vso prvenstvo odigral na visoki ravni. Foto: RTV SLO
Rašo Nesterovič je vso prvenstvo odigral na visoki ravni. Foto: RTV SLO

Kapetan je še dodal: "To je bil izjemen dosežek ekipe. Po dveh zaporednih porazih smo dokazali, da znamo igrati košarko. Država, ki ima dva milijona prebivalcev, je v svetovnem in evropskem vrhu. Jaka Lakovič je odigral izjemno partijo, je velik igralec, kar je znova dokazal danes po poškodbi Dragiča."

Aleš Pipan, selektor Slovenije: "Ni bilo lahko po dveh zaporednih porazih motivirati igralce za to tekmo. Toda ostali smo skupaj, tako kot smo bili skupaj, ko smo zmagovali, smo enotnost ohranili tudi, ko nam ni šlo dobro od rok. Igralci so dokazali, da imajo karakter, voljo in hrabrost. Pokazali so, kako se je treba boriti za državni grb. Lahko jim le čestitam in se jim zahvalim, za to kar so dosegli. Kar se tiče mene, se je ustni dogovor s Košarkarsko zvezo Slovenije sklenil s to tekmo, v prihodnji tedenih in mesecih pa bomo videli, kako naprej. Ta reprezentanca ima svetlo prihodnost."

Joseph Gomis: "Igrali smo slabo, zlasti v zadnji četrtini, ko smo dopustili tekmecu, da je dosegel neverjetno veliko število košev. Razočaran sem."

Claude Bergeaud, selektor Francije: "Tri četrtine tekme smo imeli igro, v zadnjih desetih minutah pa nas je Slovenija povsem dotolkla. Prikazala je neverjetno natančnost z razdalje in na koncu zasluženo slavila. Te zmage smo si vsi želeli, saj je bilo sedmo mesto naš osnovni cilj. Mnogi so sicer napovedovali boj za medalje, toda na takem turnirju je ena žoga lahko odločilna in prav to se nam je zgodilo v četrtfinalu proti Rusiji. S tistim porazom smo izgubili zanimanje za prvenstvo."