Miro Alilović je analiziral igro španske reprezentance, ki ni nepremagljiva. To so dokazali Srbi, veliko možnosti pa so imeli tudi Britanci. Foto: MMC RTV SLO/A. B.
Miro Alilović je analiziral igro španske reprezentance, ki ni nepremagljiva. To so dokazali Srbi, veliko možnosti pa so imeli tudi Britanci. Foto: MMC RTV SLO/A. B.
Pau Gasol
Pau Gasol je bil na tekmi proti Veliki Britaniji naravnost odličen. Foto: EPA

Pri tem je izpostavil Rickyja Rubia, Juana Carlosa Navarra, Alexa Mumbrúja, Jorgeja Garbajoso, brata Gasol in Reyesa: "Ta na prvi tekmi ni veliko pokazal, kar pomeni, da ima Španija še rezerve." Pri rezervah bo morda celo ostalo, saj je nastop krilnega centra Reala iz Madrida zaradi poškodbe na tekmi z Veliko Britanijo vprašljiv, medtem ko zaradi istega razloga zagotovo ne bo nastopil Jorge Garbajosa.

Seznam dolžnosti proti Špancem
"Nadzorovati moramo cel potek tekme, ne smemo se spustiti v dirko z njimi. Prisiliti jih moramo v igro pet na pet, saj igrajo slabo obrambo in le čakajo na nasprotnikove napake. Ne smemo jim dovoliti skoka v napadu, jim preprečiti protinapade in met za tri točke. Prek vseh teh elementov oni dvigujejo igro, tako da moramo mi igrati pametno in umirjeno," je seznam dolžnosti na tekmi s Španijo naštel Miro Alilović.


Pau blestel proti Britancem
Od naštetih igralcev bo bržkone treba paziti na košarkarja LA Lakersev, ki je bil v prvem krogu katastrofalen, v drugem pa je zablestel v polnem sijaju. Dosegel je namreč 27 točk (za dve 5/6, za tri 2/2, prosti meti 11/18), zbral 11 skokov, nasprotniki pa so na njem naredili 11 osebnih napak. Dovolj, da je postal drugi najboljši strelec na eni sami tekmi EP-ja.

Slovenija ima dovolj skrivnosti
Vseeno pa se ni bati, slovenska reprezentanca je letos polna skrivnosti in presenečenj, ki jih pripravljajo tudi za tekmo s svetovnimi prvaki: "Določenih stvari še ne bomo izdali, naj ostanejo skrivnost," je še povedal strateg Geoplina Slovana.

Iz Varšave