Milenko Tepić je na tekmi s Španijo dosegel 10 točk. Foto: EPA
Milenko Tepić je na tekmi s Španijo dosegel 10 točk. Foto: EPA
Dušan "Duda" Ivković
Dušan "Duda" Ivković je mladi ekipi prinesel izkušnje. Foto: MMC RTV SLO

Eden najboljših igralcev ob zmagi Srbije nad Španijo je bil Milenko Tepić, ki pravi, da imajo Srbi kljub "skromnim" napovedim velike ambicije. "Cilj je, da se uvrstimo med najboljših šest reprezentanc Evrope, po to smo tudi prišli na Poljsko. Vseeno pa si želimo, da bi naredili nekaj več, za kar bomo potrebovali tudi srečo. Nikoli se ne bomo predali in poskušali bomo vse, da bi presenetili," je dejal 22-letni košarkar, ki bo v novi sezoni igral za Panathinaikos.


"Slovenci imajo odlične igralce"
Kot favorite je še pred prvo tekmo vseeno omenjal Špance, ki se po njegovem mnenju od preostalih ekip razlikujejo za odtenek. "Za preostale medalje je tu šest ali sedem reprezentanc, ki se lahko enako vključijo v boj. Težko je oceniti. Tu so tudi Slovenci, ki imajo odlične igralce. Proti njim bo težko igrati."

Izkušen trener zelo pomaga
Tepića, ki je že vajen uspehov, je pri Partizanu dobro pripravil Duško Vujošević, pri katerem je igral vrsto let, zdaj pa že drugo leto v reprezentanci igra pod vodstvom Dušana Ivkovića, ki ga vsi zelo spoštujejo: "To je velika čast in pa dodatna odlika za ekipo. Ta je res mlada, vendar nam pomaga to, da imamo izkušenega trenerja."

Ne pozabite napovedati današnjih izidov v Nostradamusu! Po prvem dnevu s 15 točkami na lestvici vodi uporabnik Urnamuj.

Lahkih nasprotnikov ni
Kako se bodo Srbi predstavili na prvenstvu, so dokazali že na tekmi s Španijo. "Imeli smo nekaj dobrih in slabih tekem, v zadnjih dneh pa se je igra nekoliko skristalizirala. Vklopili smo se v način igre in tako bomo igrali še naprej, upam pa, da bomo na EP-ju še napredovali," je dejal košarkar, rojen v Novem Sadu in dodal: "Skupina je resda najtežja, a lahkih nasprotnikov ni nikjer. Tudi če bi igrali v drugi skupini, pot ne bi bila lahka."

Iz Varšave