Matjaž Smodiš je odgovarjal na številna vprašanja, niti ruščina pa mu ni delala preglavic. Foto: MMC RTV SLO
Matjaž Smodiš je odgovarjal na številna vprašanja, niti ruščina pa mu ni delala preglavic. Foto: MMC RTV SLO
Smodiš je optimističen

Kapetan slovenske košarkarske reprezentance zaradi težav s hrbtom ne igra na pripravljalnem turnirju v Španiji, ampak v Ljubljani vadi po posebnem programu. Žal 22. avgusta še ne bo sposoben za igranje. Stoodstotno pripravljen bo verjetno šele čez dva ali tri mesece.

Po Smodiševem mnenju je največja prednost reprezentance veliko število igralcev in pozitivna miselnost vseh igralcev, navijačev in medijev. Pomankljivost je neuigranost, ker je to neki nov začetek, saj so fantje zdaj prvič v popolni postavi.

Smodiševa napoved pred tekmo proti Španiji: "Slovenija bo zmagala za dve točki. 76:74. Odločilni koš bo dal Dragič."

Sredin poraz proti Litvi je košarkar CSKA-ja pokomentiral: "To je bila učna ura, kjer so nam Litovci pokazali, kaj pomeni biti kvalitetna in čvrsta ekipa!"

O selektorju Juretu Zdovcu ima Smodiš dobro mnenje: "Jure je zaenkrat v redu kot trener. Pipan je bolj gojil vzdušje v ekipi, večji je bil poudarek na dobrem počutju, team spiritu. Jure je obrambno usmerjen trener, na tem je tudi poudarek."

Veliko vprašanj je bilo namenjenih posameznim igralcem v reprezentanci, zlasti o Saši Vujačiču: "Nanj gledamo kot na nekakšnega jokerja, ki nam lahko ogromno prinese zaradi svojih NBA-izkušenj."

MMC-jev portal EP09 - Poljska še nikoli ni bila bliže!


Na provokacijo, češ da utegne Vujačič zaradi svoje morda pretirane samozavesti rušiti kemijo v reprezentanci, Smodiš MMC-jevemu bralcu odgovarja: "Ne bi rekel, da je "naduvan", je pač NBA igralec in vsi, ki igrajo tam so po tvojih besedah "malo preveč naduvani". Zaenkrat ne ruši kemije. Mislim, da če bi bil ti NBA prvak, bi tudi ti naokoli hodil "malo preveč naduvan".

Preberite celoten klepet.

Smodiš je optimističen