Matej Avanzo je poskrbel, da je organizacija priprav na vrhuncu. Foto: MMC RTV SLO
Matej Avanzo je poskrbel, da je organizacija priprav na vrhuncu. Foto: MMC RTV SLO
Iztok Rems
Na potovanja po svetu sta odšla tudi Marijan Kraljević in generalni sekretar in nekdanji sodnik Iztok Rems. Foto: MMC RTV SLO

Varovanci trenerja Jureta Zdovca so se na Rogli zbrali že 22. julija. Skupaj bodo preživeli kar slaba dva meseca. Od prvega do zadnjega dne priprav je vse natančno načrtovano, prav tako seveda vse, kar se bo dogajalo na prvenstvu na Poljskem.


Vodja reprezentanc Matej Avanzo je po pogovorih s kandidati za reprezentanco sestavil obširen načrt, v katerem je predvidel vse malenkosti. Že novembra 2008 je začel razmišljati o poletnih pripravah, saj je le tako lahko ustvaril vrhunske pogoje za najboljše slovenske reprezentante, ki so si postavili visoke cilje.

Matej Avanzo, Iztok Rems in Marijan Kraljevič so prepotovali skoraj pol sveta, saj so morali obiskati vse kandiate za nastop na evropskem prvenstvu. Pot jih je vodila od daljnje Rusije prek srednje Evrope vse do Združenih držav Amerike.

V Sloveniji se je bilo treba dogovoriti in pogovoriti z vodstvi vseh hotelov in dvoran, ki bodo gostili slovenske reprezentante, saj je še kako pomembno, ali bodo imeli reprezentanti dovolj hrane, pijače in opreme na treningih.

Pregledati je bilo treba tudi vso infrastrukturo na Poljskem in se dogovoriti za vsa prijateljska srečanja V Sloveniji in na tujem. Slovensko reprezentanco čaka 13 pripravljalnih tekem. Tudi navijači niso bili pri tem prikrajšani, saj bo Košarkarska zveza zagotovila navijaško majico vsakemu, ki bo kupil vstopnico za evropsko prvenstvo.

Seveda pa je kljub dobremu načrtovanju še veliko stvari, ki jih je treba urejati sproti in pokazati sposobnost improviziranja.