Goran Dragić v Ligi NBA igra od leta 2008, ko ga je na naboru izbral Phoenix. Foto: EPA
Goran Dragić v Ligi NBA igra od leta 2008, ko ga je na naboru izbral Phoenix. Foto: EPA
Goran Dragić
Dragić se je po igranju za Houston znova vrnil v Phoenix, kjer se počuti kot doma. Foto: EPA

26-letnega Ljubljančana je v Phoenixu za oddajo Košarko čutim obiskala novinarka RTV Slovenija Sanja Modrić, ki je o 'Dragonu', kakor so ga poimenovali onkraj Atlantika, povprašala njegove trenerje in soigralce. "Radi igramo z njim, je zelo dober igralec. Izjemno je hiter in postaja vse boljši," je povedal argentinski soigralec Luis Scola, ki je z Dragićem igral že pri Houstonu.

Sanja na obisku pri 'Dragonu'
Prispevka ste si lahko ogledali v oddaji Hočem košarko, ki smo jo predvajali v sredo zvečer:

Zdaj je v sanjah
Dragić je spregovoril tudi o svojih košarkarskih začetkih. "Sprva si želiš igrati v prvi slovenski ligi, potem sem bil pri Slovanu in sem imel cilj priti v prvi evropski klub. Greš stopničko za stopničko in sanjaš o tem. Zdaj sem v teh sanjah," je priznal Dragić, ki je še zaupal, da v Ligi NBA ne smeš pokazati strahu, sicer to tekmec zelo hitro izkoristi. "Če jim pokažeš, da ne spadaš sem in da te je strah, te takoj napadejo," je o izkušnjah z igranjem v najmočnejši košarkarski ligi na svetu povedal 26-letnik.

Dragić v Phoenixu našel Sarajevo
Odlični organizator Phoenixa zaradi številnih tekem v Ligi NBA (v rednem delu sezone ekipe odigrajo po 82 tekem), ko pa se ponudi nekaj časa za počitek, ga izkoristi z dekletom Majo, s katerim odide na sprehod po 15. največjem mestu v ZDA, odpravi se tudi v restavracijo. Pred kratkim je našel restavracijo Sarajevo, kjer nudijo specialitete bosanske kuhinje. "Sem normalen, ne izstopam, nisem tako visok. Tudi to so samo plusi, da me ljudje ne prepoznajo in imam svoj mir," je med drugim povedal Dragić.

Za ogled prispevka kliknite na rdeči gumb v desnem zgornjem kotu videa.