Uroš Slokar opozarja, da je Rusija kljub manj kvalitetni zasedbi, še vedno zelo nevarna. Foto: BoBo
Uroš Slokar opozarja, da je Rusija kljub manj kvalitetni zasedbi, še vedno zelo nevarna. Foto: BoBo
Legende s SP-ja 1970 so se zbrale v Tivoliju

Rusija bo na evropskem prvenstvu v Sloveniji nastopila s precej pomlajeno reprezentanco in brez glavnih zvezdnikov. V drugem delu tekmovanja, ko bodo vse tekme v Stožicah, se bo pomerila tudi s Slovenijo (če se bosta seveda obe reprezentanci prebili v drugi del tekmovanja).

Prenos tekme lahko od 20.30 naprej spremljate na TV Slovenija 2 in MMC TV.


Slokar: Mladi Rusi se želijo dokazati

"Rusija je po mojem mnenju precej bolj nevarna reprezentanca kot na prejšnjih prvenstvih. Ekipo sestavljajo po večini mladi, še neuveljavljeni igralci, ki se želijo dokazati. Zato bodo tako na prvenstvu kot zdaj v pripravah igrali maksimalno agresivno. Brez dvoma bo za nas to najtežji test doslej," opozarja Uroš Slokar.

V znamenju generacije 1970
Tekma v Tivoliju bo tudi v znamenju zlate generacije košarkarjev Jugoslavije, ki je v hramu slovenskega športa leta 1970 osvojila zlato medaljo na svetovnem prvenstvu. Košarkarska zveza Slovenije je tako povabila celotno tedanjo selekcijo, prihod v Ljubljano pa so napovedali Aljoša Žorga, Boris Kristančič, Petar Skansi, Nikola Plećaš, Rato Tvrdić, Damir Šolman, Dragutin Čermak, Ranko Žeravica, Lazar Lečić in Ivo Daneu, ki bo v ponedeljek iz rok predsednika države Boruta Pahorja prejel zlati red za izjemne športne dosežke, spodbudo mladim rodovom košarkarjev in športnikov ter uveljavljanje Slovenije na svetovnem športnem prizorišču.

Legende s SP-ja 1970 so se zbrale v Tivoliju