Erazem Lorbek je začel v prvi postavi in v 21 minutah dosegel 7 točk. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Erazem Lorbek je začel v prvi postavi in v 21 minutah dosegel 7 točk. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Marcelinho Huertas
Marcelinho Huertas je pridno polnil Olimpijin koš. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

28-letni krilni center katalonskega kluba je bil prešerne volje, saj se je veselil že tretje zaporedne zmage nad Unionom Olimpijo, sodeč po končnem izidu - 86:64 - dokaj lahke. Toda Lorbek je srečanje videl nekoliko drugače: "Tekma je bila težka, Olimpija je igrala dosti dobro, šele v zadnji četrtini smo naredili občutno razliko. Za zmago smo se morali potruditi maksimalno, sploh po porazu s Sevillo. Pod črto smo lahko zadovoljni, saj smo vseskozi vodili. Olimpija ima dobro ekipo, a se ji pozna odsotnost Jagodnika, ki je eden njenih ključnih igralcev. Vsekakor imajo še prostor za napredek."

Lorbek je o ciljih Barcelone dejal, da so vedno najvišji, za začetek to pomeni prvo mesto v skupini, nato pa vsaj uvrstitev na zaključni turnir, ki bo drugi konec tedna maja 2012 v Carigradu. Na vprašanje, ali ga je presenetilo, da Stožice niso bile polne, je odgovoril pritrdilno in dodal, "da bo publika verjetno prišla z Olimpijinimi zmagami". Obisk v Ljubljani je izkoristil tudi za to, da je skočil domov in pozdravil starše.

Perović: Manjkal je Jagodnik
26-letni srbski center Barcelone Kosta Perović je za MMC pritrdil Lorbkovi oceni o težki tekmi: "Ni nam bilo lahko. Tri četrtine je bilo le 10 točk razlike. Olimpija ima dobro moštvo, vsi vemo, kako je bilo lani (67:68, op.a ) težko za nas. Letos je bila razlika ta, da jim je manjkal Jagodnik, ki mu želim hitro vrnitev na igrišče. Najpomembneje je, da smo zmagali, kar pomeni uspešen začetek Evrolige. Naš cilj je, da nizamo dobre igre."

Huertas: Sanjamo in delamo za trojno krono
Zmajem je največ težav povzročala avgustovska okrepitev "blaugrane", 28-letni brazilski organizator igre Marcelinho Huertas, ki je dosegel 17 točk: "Končni izid vara, saj ne kaže dogajanja na igrišču. Olimpija je nekajkrat prepolovila naše visoko vodstvo in dvignila na noge navijače. Če bi ob zaostanku 8 točk ubranila še kakšen napad, bi bila v igri za zmago. Na našo srečo smo v 'vročih' trenutkih ohranili potrpežljivost in našli prostor za dobre mete." 191 cm visoki branilec iz Sao Paula, ki ima tudi italijansko državljanstvo, je še povedal, da vsi igralci Barcelone "sanjajo in delajo za trojno krono, do katere pa vodi veliko majhnih korakov".

V spodnji galeriji si oglejte še nekaj utrinkov s tekme.