Foto: www.euroleague.net
Foto: www.euroleague.net

196 centimetrov visoki Ljubljančan je pogodbo z zelenim gozdom podpisal kmalu zatem, ko je litovskega velikana prevzel Jure Zdovc. Odigral je devet tekem v Evroligi, kjer je v nekaj manj kot 14 minutah dosegal po štiri točke na tekmo. V litovski ligi je nastopil na štirih srečanjih, njegovo povprečje pa je bilo dobrih šest točk. Na zadnjem gostovanju v Uteni, ko je Žalgiris, ki v državnem prvenstvu vodi s 13 zmagami in enim porazom, z 78:71 odpravil Juventus, ga že ni bilo v postavi.

Izpustil bo tudi gostovanje v Atenah, kjer se bo za zaključek leta 2021 Zdovčeva vrsta v 18. krogu Evrolige pomerila s Panathinaikosom. Gre za dvoboj z dna lestvice najmočnejšega evropskega klubskega tekmovanja. Žalgiris je sicer evroligaško sezono začel z devetimi porazi, nato je na štirih dvobojih trikrat zmagal – na kolena je spravil tudi Pao –, zdaj pa je v seriji treh porazov. Na zadnjih tekmah je bila Zoranova minutaža vse manjša. Predtem je najboljšo predstavo pokazal ob zmagi nad Fenerbahčejem, ko je prispeval 13 točk.

Dragić je bil eden izmed nosilcev reprezentance, ki je poleti navdušila na kvalifikacijskem turnirju prav v Kaunasu in pozneje na olimpijskih igrah v Tokiu. Kljub dobrim igram v slovenskem dresu na začetku sezone ni imel kluba, nato pa je dobil klic iz Litve. Predtem je leto in pol igral za Baskonio in z njo postal španski prvak. Igral je še za Ulm, Trst, Efes, milansko Olimpio, Himki, Malago, Krko in Slovan. Preizkusil se je tudi v NBA-ju pri Phoenixu in Miamiju.