Sodniki niso dobro opravili svojega dela. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Sodniki niso dobro opravili svojega dela. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Borbenosti v četrtek res ni manjkalo.

Dva evroligaša, že dolga desetletja medsebojna tekmeca - obetal se je trd boj. Pred srečanjem so vsi slovenski košarkarski poznavalci trdili, da bo dvorana Stožice Olimpijina prednost. Kako so se zmotili. Partizanovi navijači so bili glasnejši, sodniki pa so beograjskemu moštvu dovoljevali pravo pretepaško košarko, ki je med drugim povzročila nove rane na Ožboltovem obrazu.

Sezona 2010/2011 - sezona prvencev
V Stožicah, novi športni palači je bilo v tej sezoni marsikaj prvič: prve zmage, prvi porazi, razprodana dvorana, evforične tekme, razpleti v podaljških - v četrtek pa smo prvič doživeli očitno sodniško krivico na stoženskem parketu.

Dovoljeni so bili pretepaški prijemi
V trdi tekmi, prav pretepaški, je bilo dovoljeno skoraj vse: odrivanje, vlečenje, pa tudi kakšen nameren udarec: trener Jure Zdovc je moral priteči na parket, da je obranil Saša Ožbolta, ko ga je napadel orjak Raško Katić, znan po tem, da je lani zakuhal množični pretep v srbskem finalu med Partizanom in Hemofarmom. Ni bilo kazni, kot tudi pozneje ne, ko je Dušan Kecman udaril Ožbolta, pa sodniki tega niso ocenili kot nešportno potezo.

Gledalci niso mogli na plačane sedeže
Ne, včeraj v Stožicah res nisem imel občutka, da smo Slovenci v domači dvorani: Partizanovi navijači so prek svojega kluba dobili vstopnice za Partizanovo klopjo, nato so se jim pridružili še drugi pristaši Partizana in zasedli mesta povsem ob igrišču, tako da naši gledalci sploh niso mogli na svoje plačane sedeže. Olimpijina - sramotno maloštevilčna skupina - pa je bila nameščena pod stropom dvorane.

Sodniki v Beogradu tekme ne bi odpiskali do konca
V finalu jadranske lige smo pričakovalli polno dvorano in peklensko vzdušje. In morda bi tudi kraval s tribune lahko spreobrnil potek tekme, ko so imeli Partizanovi košarkarji proste roke pri rokoborski obrambi. Tako pa sta v protestih ostala sama trener Jure Zdovc in kapetan Goran Jagodnik. Včeraj je tudi mene imelo, da bi skočil na parket in za "kravatelc" zagrabil hrvaškega sodnika Dožaja. Ta ob takšnem sojenju proti domačemu moštvu sredi Beograda ne bi pripeljal tekme do konca, gledalci bi zagotovo že zdavnaj vdrli na parket. Sredi Ljubljane pa: glasnejši beograjski navijači, takoimenovani Green Dragonsi hodijo predvsem na evroligaške tekme, kjer bolj skrbijo za svojo promocijo kot kaj drugega.

Vujošević: "Delati bi morali s sodniki"
Včeraj je po tekmi dolgoletni Partizanov trener Duško Vujošević, znan po večnem nerganju na sodnike, mirno povedal nasvet Ljubljančanom: "Več bi morali delati s sodniki".