Gašper Vidmar je otrok Slovana s Kodeljevega. Foto: MMC RTV SLO/T. O.
Gašper Vidmar je otrok Slovana s Kodeljevega. Foto: MMC RTV SLO/T. O.

210 cm visoki igralec bo pod Rožnikom ostal eno sezono, nato pa naj bi se vrnil k turškemu podprvaku in evroligašu Fenerbahčeju, ki je mlademu košarkarju zamrznil pogodbo za eno sezono. Vidmar, ki je svoje prve košarkarske korake delal na ljubljanskih Jančah in Slovanu, se bo "zmajem" pridružil v četrtek zvečer. Poleti 2007 je iz Geoplina Slovana skupaj z Emirjem Preldžićem prestopil k "Fenerju", ki ga vodi sloviti Bogdan Tanjević.

Slabša zadnja sezona
V zadnji sezoni nastopanja za klub s Kodeljevega je v povprečju dosegal 11,2 točke in 5,7 skoka na srečanje v jadranski ligi ter 13,9 točke in 7,1 skoka na srečanje v slovenskem državnem prvenstvu. V pretekli sezoni je za turški Fenerbahče Ulker, s katerim ima podpisana štiriletno pogodbo, je v Evroligi v povprečju dosegal 3,5 točke in 3,8 skoka na tekmo, v turškem prvenstvu pa 6,3 točke in 3,4 skoka na srečanje.

Kot zadnji ostal brez EuroBasketa 2009
V Turčiji je leta 2008 osvojil tudi turški pokal in državno prvenstvo. V svoji reprezentančni karieri je nastopal za vse mlajše reprezentance Slovenije, leta 2006 pa se je veselil tretjega mesta na evropskem prvenstvu v Izmirju v Turčiji do 20 let. Od leta 2007 je redno vključen v članske reprezentančne akcije, med drugim je nastopil na evropskem prvenstvu v Španiji, letos pa je kot zadnji odpadel s seznama selektorja Jureta Zdovca, ki je reprezentanco popeljal na evropsko prvenstvo na Poljsko.

Olimpija, ki ji manjka še kar nekaj igralcev, se pogovarja še s prostimi slovenskimi reprezentanti: Domnom Lorbkom, Urošem Slokarjem in Jurico Golemcem.