Bosta Pau Gasol in Goran Dragić kmalu soigralca? Foto: EPA
Bosta Pau Gasol in Goran Dragić kmalu soigralca? Foto: EPA

27-letni Dragić je v življenjski formi, Phoenix (29 zmag in 18 porazov) pa je predvsem po njegovi zaslugi vse bližje končnici, kar si pred začetkom sezoni ni mislil skoraj nihče izmed strokovnjakov Lige NBA. Sunsi so prejšnji teden dobili vse štiri tekme, "Gogi" pa je vedno dosegel prek 20 točk. V povprečju je prispeval 26,8 točke in 6 podaj na tekmo, iz igre je metal 63,9 odstotno.
Nepozabna je bila predvsem predstava na gostovanju pri Indiani, ko je z 28 točkami, sedmimi podajami in tremi skoki potopil vodilno ekipo lige (94:102).

V igri za naziv najboljšega igralca tedna na Zahodu so bili še Jeremy Lin (Houston), Stephen Curry (Golden State), Zach Randolph (Memphis), Kevin Love (Minnesota) in Kevin Durant (Oklahoma).

Se Pau Gasol seli v Phoenix?
Veliko se govori tudi o možni menjavi igralcev med Phoenixom in LA Lakersi. Sunsi bi se radi znebili previsoke pogodbe, ki jo ima center Emeka Okafor (14,5 milijona ameriških dolarjev), poleg tega pa je še poškodovan. Njegova pogodba se izteče poleti. Pau Gasol je že nekaj časa v igri za "trade" pri Lakersih, letos bo zaslužil kar 19,3 milijona zelencev. Phoenix bi moral dodati še kakšnega igralca, pa bi lahko prišlo do menjave, saj želijo Jezerniki izprazniti prostor za velike nakupe prostih igralcev, ki se obetajo poleti.