Dušana Hauptmana moti preveliko število odpovedi. Foto: MMC RTV SLO
Dušana Hauptmana moti preveliko število odpovedi. Foto: MMC RTV SLO
Boštjan Kuhar
Boštjan Kuhar bo z Udrihom v ZDA odpotoval čez tri tedne. Foto: Drago Perko/kosarka.si
Bečirovič pojasnil razloge za odhod Bena Udriha

Tako je odločitev Bena Udriha, da zapusti priprave slovenske košarkarske reprezentance na Rogli, komentiral nekdanji slovenski reprezentant in legenda Olimpije Dušan Hauptman.

"To je zame pričakovana poteza. Po vseh izjavah in komentarjih je bilo videti, da nekaj ni v redu. To gotovo ni dobro. Edini plus je, da je Beno pravi čas in korektno povedal, zakaj se je odločil, da ne nastopi na svetovnem prvenstvu. Lažje je za selektorja, da bo prenesel njegovo vlogo na kakšnega drugega igralca. V zadnjih petih letih je bilo veliko odpovedi, ko ni bilo povedano natančno, zakaj se je to zgodilo. To je zaskrbljujoče. Preveč je odpovedi, enostavno se ta bolezen prenaša naprej. Na nobenem prvenstvu nismo popolni, kar ni dobro. Zame je upravičena samo odpoved zaradi poškodbe," je razmišljal Hauptman.

Pričakuje veliko borbenost in željo po zmagi
Nekdanjemu "ostrostrelcu" zmajev je žal za vse odpovedi, ker ima ta generacija vedno manj možnosti, da osvoji kakšno kolajno, ki bi si jo zaslužila: "Kvaliteto ima, zato številne odpovedi niso dobre, a naj o tem razmišljajo tisti, ki so za to poklicani in plačani. Po rezultatski plati letos ne pričakujem veliko, pričakujem pa veliko borbenost in željo po zmagi. Nisem obremenjen s kolajno tako kot zadnjih pet let, zato bom vesel vsake zmage, če bo izbojevana na bojevit in korekten način."

Hauptman je poudaril, da je Beno "igralec, ki potrebuje vodilno vlogo in želi igrati 40 minut". "V takšnih okoliščinah, če se igra vrti okrog njega, dobro funkcionira, drugače pride težko do izraza," je še dejal "Dule".

V domovini bo treniral še 14 dni
Za mnenje smo povprašali tudi Boštjana Kuharja, do maja letos trenerja Hopsov s Polzele, in osebnega trenerja Bena Udriha. "Spoštujem njegovo odločitev. Z gospodom Bečirovičem se je pogovoril že pred začetkom priprav in mu predstavil svoje videnje. Na koncu sta ostala vsak pri svojem. Zadeva se je razpletla, kot se je," je povedal Kuhar.

Razložil je, da se je Beno že maja začel pripravljati na svetovno prvenstvo z rehabilitacijo poškodbe. "Največja težava so bile težave s stopali. To je "saniral" 80-odstotno in bil s fizično pripravo na nivoju drugih reprezentantov," je še dodal Kuhar, ki je z Benom sodeloval že v ZDA, nato pa junija na Polzeli.
Udrih se bo v petek vrnil prek Atlantika, nato naslednji teden znova obiskal domovino, 14 dni treniral v Sloveniji, nato pa s Kuharjem odpotoval nazaj v Sacramento.

Bečirovič pojasnil razloge za odhod Bena Udriha