Najboljše slovensko košarkarsko moštvo bo v novi sezoni vodil Srb Nenad Trajković, ob njem pa bo še eno leto
Najboljše slovensko košarkarsko moštvo bo v novi sezoni vodil Srb Nenad Trajković, ob njem pa bo še eno leto "vajeništva" opravil Aleksadner Sekulić. Foto: MMC RTV SLO/Jan Pirnat
Krka
Krka se bo z nekaj nižjim proračunom skušala čim bolj približati odličnim izidom v sezoni 2010/11, ko so četrtič postali slovenski prvaki, ob tem pa še slavili v EuroChallengu. Foto: MMC RTV SLO/Jan Pirnat
Trajković novi trener Krke

Trajković je bil v Arizoni zadolžen za razvoj igralcev, med drugim tudi za Gorana Dragića. Zdaj bo njegovega brata Zorana Dragića vodil v Jadranski ligi in slovenskem prvenstvu, kjer bo Krka branila naslov prvaka.

Sekulić čez leto dni že glavni trener
Novi trener, ki je sklenil enoletno pogodbo, je obdržal starega pomočnika trenerja Aleksandra Sekulića, s katerim je vodstvo novomeškega kluba podaljšalo sodelovanje v znamenju priznanja za odlično opravljeno delo v pretekli sezoni. V dvoletni pogodbi je možnost, s katero bo v sezoni 2012/13 Sekulić prevzel mesto glavnega trenerja.

Kdo je novi trener Krke?
Trajković je kariero začel leta 1987 kot pomočnik Dušana Vujoševića v Partizanu, s katerim je leta 1987 osvojil državno prvenstvo, leta 1989 pa jugoslovanski pokal in pokal Radivoja Korača. Po sezoni v vlogi glavnega trenerja v takratnem drugoligašu Borcu iz Čačka se je kot pomočnik vrnil v Partizan.

Glavni klubski trener samo dvakrat
Leta 1999 je postal glavni trener Partizana, za svojega pomočnika pa je pripeljal prav svojega predhodnika pri Krki Džikića. V tisti sezoni je osvojil naslov pokalnega prvaka Jugoslavije. Glavni trener je bil še v sezoni 2003/04, ko je vodil takratnega jadranskega ligaša Borca iz Banjaluke.

Trajković je leta 2003 vodil iransko reprezentanco, v letu 2008 pa se je z latvijsko reprezentanco skozi kvalifikacije uvrstil na evropsko prvenstvo na Poljskem. Med letoma 1998 in 2000 je vodil tudi mladinsko reprezentanco Jugoslavije.

Sodeloval tudi s slovenskim selektorjem
V zadnjih letih je deloval predvsem kot strokovnjak za individualno pripravo igralcev. Tako je sodeloval z zdajšnjim slovenskim selektorjem Božom Maljkovićem v Realu in z Dušanom Ivkovićem v moskovskem Dinamu. Preden je odšel v Ameriko, je bil v letu 2009 še pomočnik Nanda Gentila v rimski Lottomatici.

Ne bodo se potegovali za Evroligo
Predsednik Krke Brane Kastelec je v izjavi za javnost na klubski spletni strani zapisal: "Zaradi premajhne domače dvorane, ki ne omogoča igranja evroligaških tekem, se kvalifikacij za nastop v Evroligi ne bomo udeležili."

Hkrati je Kastelec razkril tudi cilje za novo sezono, ki jih bodo "krkaši" skušali doseči ob nekaj manjšem proračunu, kot je bil v preteklem letu. "Cilji prve ekipe so visoki. V državnem prvenstvu in pokalu želimo najmanj igrati v finalu. V NLB ligi je naš cilj zgornja polovica lestvice in pozicija, ki zagotavlja udeležbo na enem izmed evropskih tekmovanj. V tekmovanju EuroCup želimo prikazati dobre tekme in se prebiti čim dlje," je cilje, ki jih je sprejel upravni odbor, povzel predsednik Krke.

Trajković novi trener Krke