Edo Murić je preteklo sezono izpustil, saj si je na zadnji tekmi finala državnega prvenstva lani poškodoval koleno. Foto: www.alesfevzer.com
Edo Murić je preteklo sezono izpustil, saj si je na zadnji tekmi finala državnega prvenstva lani poškodoval koleno. Foto: www.alesfevzer.com

Murić je bil pred petimi leti prav prva okrepitev novonastalega stoženskega kolektiva, ko sta se združila ljubljanski in zagrebški klub. Ko je vmes za eno sezono v Turčijo odšel Jaka Blažič, je bil tudi kapetan ekipe.

"Po več kot petih letih se od Cedevite Olimpije ob izteku pogodbe poslavlja Edo Murić. Edo je z ljubljanskim klubom na parketu osvojil tri naslove slovenskega državnega prvaka in dva naslova pokalnega prvaka. V sezoni 2022/23 je bil kapetan članske ekipe, del kluba pa je bil tudi v minuli sezoni, ko so zmaji prav tako postali državni in pokalni prvaki, a zaradi okrevanja po poškodbi ni stopil na parket. V sezoni 2021/22 je bil tudi MVP finalnega turnirja Pokala Spar. Edo, hvala za vse v zadnjih več kot petih letih in vso srečo v nadaljevanju kariere," je zapisala Cedevita Olimpija.

32-letni Ljubljančan je eden tistih, ki ga na parketu odlikujejo odnos do dresa, borbenost in nepopustljivost. Kariero je začel pri Parkljih, se potem uveljavil pri Krki, v tujini pa igral v Srbiji za Partizana, v Turčiji za Banvit in Anadolus Efes ter na Poljskem za Zielono Goro. Pred združitvijo je eno leto že nosil dres Cedevite, ko je bila še v Zagrebu. Od leta 2011 je stalen član reprezentance. Od tedaj je zaradi poškodb izpustil dve veliki tekmovanji, bil pa je tudi del zlate izbrane vrste na evropskem prvenstvu 2017.

V Stožicah so sestavili popolnoma novo ekipo. Iz lanske sezone so ostali štirje igralci, od tega trije Slovenci (Blažič, Gregor Glas in Rok Radović), skupaj pa imajo v ekipi šest košarkarjev z domačim potnim listom. Na položaju krilnega centra, kjer je igral Murić, so pripeljali Bineta Prepeliča in Američana Devina Robinsona.