Bine Prepelič, sicer bratranec slovenskega reprezentanta in nekdanjega igralca Cedevite Olimpije Klemna Prepeliča. Foto: www.alesfevzer.com
Bine Prepelič, sicer bratranec slovenskega reprezentanta in nekdanjega igralca Cedevite Olimpije Klemna Prepeliča. Foto: www.alesfevzer.com

"Bine je del nove generacije slovenskih košarkarjev. Zadovoljni smo, da se je odločil, da se bo pridružil Cedeviti Olimpiji, saj smo prepričani, da imamo vse, kar je potrebno, da lahko napravi korak naprej v svoji igri. V zadnjih sezonah je napredoval povsod, kjer je igral, zato bomo njegov napredek podrobno spremljali tudi v prihodnjih sezonah. Hkrati računamo, da bo vsako minuto, ko stopi na parket, ekipi prinesel energijo, čvrstost in borbenost," je povedal Chechu Mulero, športni direktor Cedevite Olimpije.

Do leta 2022 sem se s Cedevito Olimpijo srečeval v slovenskem državnem prvenstvu v dresu takratnih Helios Suns. Vedno sem spremljal tekme Cedevite Olimpije v evropskem tekmovanju in Ligi ABA. V Ljubljani se gradi in razvija zelo dobra ter lepa zgodba in upam, da bomo v takšnem oziroma še boljšem ritmu nadaljevali tudi v prihodnjih letih.

Bine Prepelič

"Je igralec na položaju krilnega centra in slovenski reprezentant. Z igranjem na belgijskem prvenstvu je že nabral nekaj izkušenj z igranjem v mednarodnem prostoru. Od njega pričakujemo dobro energijo in odnos do igre, obenem pa je dokazal, da lahko s svojo igro napreduje, kar je pokazal tudi z igranjem za reprezentanco. Pričakujemo, da nam bo v veliko pomoč, da se bo prilagodil ekipi ter da bo kot domači igralec velik dejavnik v prihajajoči sezoni," je dodal glavni trener Zvezdan Mitrović.

Prepelič je po kaljenju v domači Slovenski Bistrici dve sezoni igral tudi za člansko ekipo Bistrice v 3. SKL. Sledila je selitev v domžalski Helios, s katerim je leta 2019 tudi podpisal svojo prvo profesionalno pogodbo. Kratko obdobje je kot posojeni igralec preživel Iliriji v 2. SKL, izkušnje pa nato pridobival v dresu Heliosa v NLB Ligi ABA 2 in slovenskem prvenstvu. Pred začetkom sezone 2022/23 se je preselil v belgijski Spirou Charleroi.

V dresu članske reprezentance je debitiral v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo 2023. Lani je bil potem ob težavah izbrane vrste s poškodbami celo prvi krilni center na svetovnem prvenstvu, letos pa si ni izboril mesta za olimpijski kvalifikacijski turnir.