Alen Omić je bil z 20 točkami prvi strelec tekme. Foto: www.alesfevzer.com
Alen Omić je bil z 20 točkami prvi strelec tekme. Foto: www.alesfevzer.com

Na peti medsebojni tekmi sezone so Ljubljančani tretjič ugnali panterje, ki so v rednem delu dobili dvoboj v Tivoliju. Tudi odločilni obračun za uvrstitev v polfinale je bil odigran v hramu slovenske košarke, slovenski prvaki pa so drugič zapored prišli med štiri na Jadranu. Lani so nato v polfinalu pošteno namučili poznejšega prvaka Crveno zvezdo, ko so na drugi tekmi v razprodanih Stožicah tudi spravili na kolena rdečo zasedbo iz Beograda, letos pa se bodo za mesto v finalu udarili z zmagovalcem para Partizan – Studentski centar. Ta serija se bo začela šele v ponedeljek, saj so črno-beli, ki so bili po rednem delu Lige ABA najboljši, medtem igrali končnico Evrolige.

Z 20 točkami je bil najboljši strelec tekme Alen Omić, ki je zbral tudi sedem skokov. Devet jih je imel Amar Alibegović, ki je dodal 19 točk. Prav toliko jih je v statistiko vpisal Yogi Ferrell. Z indeksom 25 sta bila statistično najboljša posameznika srečanja. Karlo Matković je 12 točkam dodal osem skokov, Zoran Dragić pa desetim točkam osem podaj.

V drugi četrtini do vodstva za 18

FMP je v uvodnih minutah za kratek čas prevzel pobudo, povedel za štiri, toda zaključek uvodne četrtine je pripadel zmajem, nadaljevanje pa je bilo popolnoma v znamenju Ljubljančanov. Vmes so ostali brez Josha Adamsa, ki se je poškodoval v obrambi akciji, po kateri je Alibegović izenačil na 18. Krilni center je dosegel sedem zaporednih točk in Olimpiji priigral pet točk naskoka, šest pa je znašala prednost po prvi četrtini. Potem ko sta bila v prvih desetih minutah najbolj razigrana Alibegović in Omić, je v drugi težave gostom pod obročem povzročal Matković, ki je v 15. minuti po že sedmi podaji Dragića zadel za prvo dvomestno razliko na tekmi. Polčas so gostitelji končali s serijo 10:0 in na odmor odšli z velikimi 18 točkami naskoka.

V drugem delu zmaji zanesljivo ohranili visoko prednost

Enaka je bila razlika pred zadnjo četrtino. V tretji je Olimpija suvereno držala visoko prednost. V tretji minuti drugega polčasa je s trojko Ferrella povedla za 23, ko je bil tri minute pozneje Američan še enkrat natančen izza črte, pa celo za 25. Predtem je pet zaporednih točk dosegel Omić, ki je tudi zadel za tri. Tudi v zadnjih desetih minutah so domači košarkarji nadzirali potek srečanja, s trojko Dragića povedli tudi za 26 in brez težav ohranjali visok naskok pred tekmecem iz Železnika. S hitro igro in nekaj domiselnimi akcijami, ki so si jih lahko privoščili ob lepi prednosti, so poskrbeli za navdušenje na tribunah nekdanjega domovanja, kjer se je zbralo več kot 2700 gledalcev, ki so na nogah pričakali konec obračuna.

Alilović: Na najbolj pomembni tekmi smo prikazali najboljšo obrambo

KONČNICA, četrtfinale, tretja tekma:
CEDEVITA OLIMPIJA – FMP 2:1
97:79 (27:21, 26:14, 19:19, 25:25)
2731; Omić 20, Ferrell in Alibegović po 19, Matković 12, Dragišć 10, Jeremić 8, Rebec in Adams po 4, Gnjidić 1; Stepanović 17, Manning 16, Moore 13, Izundu in Jenkins po 8, Simović 5, Pavićević 4, Beech in Matović po 3, Šaranović 2.

Prva tekma:
PARTIZAN – SC DERBY 0:1
83:84 (17:22, 29:25, 21:21, 16:16)

Polfinale, prva tekma:
CRVENA ZVEZDA – BUDUĆNOST 1:0
93:55 (30:16, 21:17, 22:10, 20:12)

V krepkem tisku je izid v zmagah. Igrajo na dve zmagi.