Novomeščani se bodo med pripravami pomerili s podgoriško Budućnostjo, Dubajem, gostili bodo tudi Šenčur in zagrebški Dinamo. Foto: KK Krka
Novomeščani se bodo med pripravami pomerili s podgoriško Budućnostjo, Dubajem, gostili bodo tudi Šenčur in zagrebški Dinamo. Foto: KK Krka

Zbrane je v uvodu nagovoril predsednik kluba Andraž Šuštarič. Skupaj z direktorjem Juretom Balažićem je ekipi zaželel uspešno delo v sezoni, ob tem pa še čestital Žaku Smrekarju za osvojeno bronasto kolajno na evropskem prvenstvu mladincev in pomočniku trenerja Domnu Zevniku za osvojeno srebrno medaljo na evropskem prvenstvu mlajših članov.

Iz lanskega moštva so ostali Jan Špan, Miha Cerkvenik, Robert Jurković, Niko Bačvić, Žak Smrekar in Bine Plut. Novinci so ameriški organizator igre Tayler Persons, reprezentančni krilni center Tibor Mirtič, ameriški center Brady Skeens in občasni slovenski reprezentant Jakob Čebašek. Po dveh letih v Ljubljani se je v matični klub vrnil Jaka Klobučar, treningom pa se je pridružil tudi mladinec Lovro Fila.

Jakari bosta pri delu asistirala pomočnika Zevnik in Leon Stipaničev. Prvo uradno tekmo bo Krka odigrala 17. septembra, ko se bo v Laškem s Cedevito Olimpijo pomerila v superpokalu. Jadransko tekmovanje bo zatem začela z domačo tekmo proti Megi, za uvod državnega prvenstva pa bo gostila Podčetrtek.

"Odločili smo se, da malce prej začnemo priprave kot sicer. Ekipo smo sestavljali z željo, da pripeljemo karakterne fante, ki bodo vsako tekmo željni dokazovanja. Da bodo šli na glavo, pa naj si bo to tekma s komer koli ne glede na rang tekmovanja ali kakovost tekmeca. V tem hipu se pogovarjamo še za prihod enega košarkarja na položaju branilca. Veselim se dela z ekipo,“ je povedal trener Dejan Jakara, ki je nazadnje uspešno deloval v Črni gori.

"Na mojo željo smo letos na novo sestavili strokovni štab. Želel sem, da se tudi na tak način v ekipo vpelje nova energija. Cilj naše ekipe niso zmage v času priprav. Pripravljalne tekme bodo namenjene spoznavanju igralcev in iskanju optimalnih rešitev. Na podlagi tega se bosta oblikovala struktura in sistem, ki ga želimo igrati, t.j. moderno, hitro košarko. Naša velika želja pa je, da pripeljemo v dvorano Leona Štuklja čim več novomeškega občinstva," je sklenil trener Jakara.