Jan Špan je zbral tudi pet nastopov za slovensko reprezentanco. Foto: www.alesfevzer.com
Jan Špan je zbral tudi pet nastopov za slovensko reprezentanco. Foto: www.alesfevzer.com

Lani je v dresu sedemkratnih prvakov igral njegov mlajši brat Jure, zdaj pa na Dolenjsko prihaja 29-letni Litijčan. Svojo športno pot je začel v Litiji, kjer je igral med letoma 2007 in 2010. Po sezoni pri Olimpiji je šel v Maribor, od tu pa v Slovana in nato v Portorož. Pred sedmimi leti se je prvič preizkusil v tujini in postal član estonskega kluba Rakvere Tarvas.

Po vrnivti v Slovenijo je igral za Šenčur, Zlatorog in dve sezoni za Olimpijo. V sezoni 2019/2020 je nosil dres nemškega prvoligaša Crailsheim Merlins, za tem je bil član španske Gipuzkoe, v lanski sezoni pa se je preizkusil v grški Larisi.

"Za prihod v Krko sem se odločil predvsem zato, ker me je poklical trener Gašper Okorn in mi predstavil Krkin projekt za naslednjih nekaj let. Skupaj z upravo so si zastavili zanimive cilje in vizijo. Prav zaradi tega sem se odločil, da želim biti del te zgodbe," je ob podpisu pogodbe dejal Špan, ki bo znova moči združil z Gašperjem Okornom, s katerim sta sodelovala že pri Slovanu in Olimpiji.