Jao Ming je bil osemkrat izbran za tekmo All Star. Foto: Reuters
Jao Ming je bil osemkrat izbran za tekmo All Star. Foto: Reuters

Pogodba kitajskega centra se je 1. julija iztekla, 31-letni Ming pa je v minuli sezoni odigral le pet tekem, potem ko je moral izpustiti celotno sezono 2009/10. V obeh zadnjih sezonah se Rocketsi niso uspeli prebiti v končnico. Še maja je 229 cm visoki Kitajec dejal, da se je njegov levi gleženj vendarle zacelil, zato bi želel še igrati v Ligi NBA.

"Zelo bi bil srečen, če bi se Jao vrnil, morda pa se njegovo stanje izboljša. Zavedam se, da telo narekuje njegove odločitve. Le kdo ne bi imel njega v ekipi. Zares visok igralec, ki lahko doseže veliko točk," je ob predstavitvi prejšnji mesec dejal novi trener Rocketsov Kevin McHale. Ming je v sedmih odigranih sezonah v Ligi NBA v povprečju dosegal 19 točk in 9,2 skoka.

Williams se seli v Turčijo
Sijajni branilec New Jerseyja Deron Williams načrtuje, da bo zaradi "lockouta" odšel v Turčijo, kjer mu Bešiktaš ponuja pet milijov ameriških dolarjev. Trener Ergin Ataman je za New York Times izjavil, da načrtuje tudi nakup Zaze Pachulie. "Če bo le mogoče, se bom pogovoril tudi s Kobejem Bryantom, navezal bom stike z njegovim agentom," je še dodal Ataman.