Jasmin Hukić je velik pečat pustil pri Unionu Olimpiji. Foto: EPA
Jasmin Hukić je velik pečat pustil pri Unionu Olimpiji. Foto: EPA

33-letni Hukić je nazadnje igral za iranski Petrochimi, s katerim je skupaj s Sanijem Bečirovićem tudi osvojil naslov državnega prvaka. Povprečno je dosegal po 9,2 točke in tri skoke na tekmo.

Kariero začel v Tuzli
204 cm visoki Hukić je svojo športno pot začel pri ekipi Sloboda Dita iz Tuzle, kjer je zanjo igral prvih pet sezon in osvojil dva naslova državnega prvaka BiH-a. Leta 2001 je prišel k ljubljanski Unionu Olimpiji ter poleg dveh državnih in pokalnih naslovov osvojil še naslov prvaka lige NLB oziroma današnje lige ABA. Naslednje leto je igral v Izraelu za Hapoel, leto pozneje pa v Srbiji za Hemofarm Vršac, s katerim je še drugič v karieri osvojil naslov prvaka lige ABA.

Rusija, Poljska, Italija, Ukrajina ...
Leta 2005 je sledila selitev v Rusijo, kjer je igral za Ural Great. Nato je igral eno sezono v Evroligi za poljski Prokom Trefl iz Sopota, naslednji dve sezoni v najmočnejšem evropskem tekmovanju pa v Unionu Olimpiji, kamor se je vrnil po štirih letih. Pot ga je prvič vodila v Italijo, kjer je v evropskem pokalu uspešno igral za Benetton iz Trevisa, nato pa v Ukrajini za Donjeck. Sezono 2011/2012 je začel v Rusiji pri Jeniseju iz Krasnojarska in jo končal v Italiji pri ekipi Casale.