Aleksandar Džikić se vrača v Novo mesto. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Aleksandar Džikić se vrača v Novo mesto. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

42-letni srbski trener, ki je v Novem mestu deloval že med letoma 2009 in 2011, bo Krko vodil v prihodnjih dveh sezonah. V prvem obdobju pri Krki je Džikić s klubom poleg dveh državnih naslovov osvojil tudi pokal Eurochallenge.
Nazadnje v Lietuvos Rytasu
Džikić je svojo trenersko kariero začel v Partizanu, kjer je 14 let delal v različnih trenerskih vlogah, na koncu kot pomočnik glavnega trenerja. Od leta 2005 je bil pomočnik trenerja v NBA-moštvu Minnesota Timberwolves. Postal je prvi pomočnik trenerja v zgodovini NBA-košarke, ki predtem nikoli ni delal v ZDA, hkrati pa je bil šele drugi Evropejec, ki mu je uspelo zasesti tak položaj.
Slovenija ga je spoznala leta 2008, ko je postal trener Uniona Olimpije, po dveh uspešnih sezonah v Krki pa je odšel v Litvo k ekipi Lietuvos Rytas. V litovski prestolnici Vilni je bil le dobro sezono, zapustil jo je oktobra lani.
S Potočnikom krkaši četrtič zapored prvaki
Krko je v zadnjem delu pravkar končane sezone vodil Gašper Potočnik, ki je februarja zamenjal Aleksandra Sekulića. Ta je izgubil službo po porazu v polfinalu slovenskega pokala proti Heliosu. Krka je prejšnji mesec v finalu Lige Telemach s 3:1 v zmagah premagala Olimpijo in šestič v samostojni Sloveniji (četrtič zapored) postala državni prvak.