Marko Milič si želi z družino dokončno ustaliti v Ljubljani. Foto: EPA
Marko Milič si želi z družino dokončno ustaliti v Ljubljani. Foto: EPA

"V svoji karieri sem sledil mnogim ciljem. Želja mi je bila Liga NBA, želel sem si nastopati za velike evropske klube, zdaj pa se mi je izpolnila še ena – se ustaliti in ostati v domačem okolju za dalj časa. Poleti smo začeli ambiciozen projekt, klub je bil pred bankrotom, zdaj pa je jasno, da smo preživeli in si lahko zastavljamo nove cilje," je po dogovoru z Olimpijo povedal Milič.

Verjame v prihodnost Olimpije
"Odločil sem se ostati, ker verjamem v prihodnost Olimpije in ker se z družino ne želim več seliti po svetu. Klub se je stabiliziral, direktor in uprava so začeli graditi ekipo za naslednje sezone že zdaj, kar se mi zdi edino pravilno. Verjamem, da lahko letošnje sanacijske cilje že drugo leto nadgradimo tudi z izboljšanjem tekmovalnega rezultata. Še prej pa moramo narediti dober rezultat v Ligi in domačemu pokalnemu naslovu dodati še naslov v državnem prvenstvu," je še dodal 30-letni Milič, ki je bil s povprečjem 15,6 točke najboljši strelec zmajev v Evroligi.

Rajgelj: Dogovorili smo se brez težav
Zadovoljen je bil seveda tudi direktor kluba Janez Rajgelj: "Ni skrivnost, da je bila želja, da Marko ostane v Ljubljani, obojestranska. Dogovorili smo se povsem brez težav, saj kakovostnih igralcev na igralnem položaju krilnega centra v Sloveniji ni veliko. Sanacija kluba kljub temu ostaja prioriteta, dokler ni povsem končana. Vse pogodbe tako sklepamo strogo v okviru zmožnosti."

R. K.