Robert Troha je prvi igralec Domžalčanov v finalu. Foto: KZS
Robert Troha je prvi igralec Domžalčanov v finalu. Foto: KZS
Aleksandar Džikić
Aleksandar Džikić bo moral trenutnemu kadru, ki ga uporablja, dodati še kakšno ime. Željni priložnosti so poleg rekonvalescenta Saše Ožbolta še Jan Močnik ter mladinca Mirza Sarajlija in Matic Sirnik. Foto: MMC RTV SLO

Tivolski strateg bo moral v Komunalnem centru igrati brez kar štirih košarkarjev: Mirza Begič je bil izključen na drugi tekmi, Američani Ronell Taylor, Chris Booker in Maurice Bailey pa po odmevnem incidentu na tretji tekmi.

Ljubljančani so v soboto lahko že prvaki
"Jasno je, da bo zaradi spremenjenih postav Heliosa in Uniona Olimpije četrta tekma prinesla nekaj novega, česar do zdaj nismo imeli priložnosti videti. Vem, da bomo odigrali mirno tekmo in da bo zmagala ekipa, ki bo imela večjo željo po uspehu," pred tekmo, ki Ljubljančanom ob zmagi že prinese naslov 14. naslov prvaka, pravi srbski trener.

Koga bo uporabil Džikić?
Džikić, ki mu je od deseterice redno uporabljenih košarkarjev zdaj preostala le šesterica, bo najbrž primoran iz rokava potegniti novega aduta. Še zlasti bodo Ljubljančani tanki proti robustni centrski liniji Heliosa. Bodo Marko Milič, Hasan Rizvič in Miha Zupan dovolj?

Bo Martič znal nadomestiti Troho?
Na drugi strani velik udarec za domžalskega trenerja Zorana Martiča predstavlja odsotnost Roberta Trohe, ki je na drugi tekmi Heliosu praktično sam s 27 točkami prinesel zmago: "V primerjavi s tretjo tekmo moramo na četrti zaigrati bistveno boljše v obrambi, prav tako tudi pri skoku, v napadu pa bo treba biti discipliniran in potrpežljiv. Jasno, vse to, če se hočemo Unionu Olimpiji bolje upirati."

DP (M) - LIGA UPC TELEMACH

Finale, 4. tekma, sobota ob 20.35:
HELIOS - UNION OLIMPIJA 1:2

V odebeljenem je izid v zmagah; igrajo na tri zmage.

Ž. K.