Nazadnje je Jaka Klobučar nosil dres Uniona Olimpije. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Nazadnje je Jaka Klobučar nosil dres Uniona Olimpije. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Damir Markota in Zoran Dragić
Krka je lani prvič osvojila superpokal, pred tem je vse naslova osvojila Olimpija. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

na novinarski konferenci pred torkovim košarkarskim superpokalom povedal trener državnih prvakov Nenad Trajković.

24-letni košarkar se tako vrača v matični klub, ki ga je zapustil leta 2005, ko je odšel v Ljubljano h Geoplinu Slovanu. V rdeče-belem dresu je opozoril nase in si leta 2007 z dobrimi grami na Kodeljevem ter na evropskem prvenstvu mlajših članov celo prislužil vpoklic v izbrano vrsto za EP v Španiji. Dve leti je nato igral pri Olimpiji, lani pa se je preselil k Partizanu. V Beogradu se ni naigral in zaključek sezone preživel kot posojen igralec pri zmajih. V finalu je bil celo med boljšimi pri Olimpiji, ki je na koncu morala premoč priznati Krki.
Lanski superpokal dobila Krka
Klobučar bo proti nekdanjemu klubu zaigral že v torek, še pred tem pa ga čaka sobotni obračun z Maccabijem. Tekma z izraelskim velikanom je po besedah kapetana Jureta Balažiča prioriteta. Balažič je zadovoljen z ekipo, ki jo je sestavila Krka: "Zadovoljen sem z ekipo, poskušali smo nadomestiti igralce, ki so odšli. Priprave mislim, da so bile uspešne. Trenirali smo močno, ni bilo nekih poškodb. Veselimo se tekme, radi bi videli kakšno je razmerje moči med nami in Olimpijo. Upam, da pokal ostane v Novem mestu."

"To je lepa priložnost, da navijačem in ljubiteljem pokažemo dva nova kluba, kajti obe moštvi imata novi igralski zasedbi z novim trenerskim vodstvom. Ekipa ni slaba. Naj bo to lepa športna prireditev," je dodal srbski trener Nenad Trajković, ki je pred prihajajočo sezono stopil v "velike čevlje" Aleksandra Džikića.

Obračun s Krko kot nekakšen praznik
Tudi v ljubljanskem taboru po besedah prav tako novega trenerja Saša Filipovskega pričakujejo zanimivo tekmo: "Gledalci bodo lahko videli novo Union Olimpijo, Krka je sestavila močno ekipo in verjamem, da bo dobra tekmica." Goran Jagodnik se je zaradi reprezentančnih obveznosti kot zadnji pridružil zmajem. Prepričan je, da s prilagajanjem ne bo težav: "Vsaka tekma s Krko je že nekaj časa nek praznik za slovensko košarko. Verjame, da bo tudi ta tekma dosti zanimiva za gledalce. Želimo si lovorike, verjetno tudi Krka. Dobra tekma za uvod, bomo videli v torek kaj bo to prineslo."

Superpokal bo v torek ob 20. uri v Rogaški Slatini, prenos bo na TV Slovenija 2.