Trener Heliosa Zoran Martič obljublja boj po najboljših močeh. Foto: KZS
Trener Heliosa Zoran Martič obljublja boj po najboljših močeh. Foto: KZS
Marko Milič in Aleksandar Džikić
Kakovost in izkušnje so vsaj na papirju na strani Uniona Olimpije, a to bosta morala kapetan Marko Milič in trener Džikić dokazati tudi na oziroma ob parketu. Foto: MMC RTV SLO
Robert Troha
Robert Troha je domžalski ostrostrelec, na katerega bo Olimpija budno pazila. Foto: KZS
Jasmin Hukić
Na drugi strani bo Heliosov koš ogrožal Ljubljančan z mirno in natančno roko Jasmin Hukić. Foto: MMC RTV SLO

Drugo leto zapored se bosta za krono udarila ista tekmeca. Če so lani Domžalčani dobro izkoristili finančno-kadrovske težave zmajev, letos na to ne morejo računati. Olimpija je pač favorit, česar se zaveda tudi trener Heliosa Zoran Martič.

Martič: Narediti največ, kar se da
"Ena od naših želja v tej sezoni je bila zagotovo ta, da lahko branimo naslov državnega prvaka iz pretekle sezone. Uresničile so se tudi napovedi, da je bila ta sezona lige UPC Telemach bistveno bolj izenačena, po marsikateri oceni pa tudi bolj kakovostna od minule. Kljub temu nam je uspelo priti v veliki finale, v katerem je Union Olimpija favorit. Mi si želimo, da določene vrline, ki jih nedvomno imamo, poizkušamo kar najbolje izkoristiti in narediti največ, kar se da," pred finalom pravi Martič.

Džikić juriša na drugo lovoriko
Martičev kolega na ljubljanski klopi Aleksandar Džikić je odločen, da po pokalu - v finalu je Helios padel s 85:66 - v Tivoli vrne tudi naslov. A zaveda se, da ne bo lahko: "Naš edini cilj je, da naslov državnega prvaka vrnemo v Tivoli, kar pa brez dvoma ne bo lahko. Čaka nas težko delo, še posebej zaradi dejstva, da način Heliosove igre enostavno ne dopušča ničesar drugega kot popolno zbranost, pripravljenost, voljo in tekmovalnost. Finale bo dobila lahko le ekipa, ki si bo trofeje želela in bo zanjo pripravljena narediti vse. Naši košarkarji so z izjemo Baileyja, ki ni treniral od zadnje polfinalne tekme proti Zlatorogu, zdravi in pripravljeni za igro."

Helios je sicer zadnjo medsebojno tekmo pred 14 dnevi dobil sredi Tivolija kar z 89:74. A tisto srečanje ni odločalo o ničemer. Tokrat je v igri precej več ...

FINALE
Sreda ob 20.00:
UNION OLIMPIJA - HELIOS
Sobota ob 18.00:
HELIOS - UNION OLIMPIJA
Sreda, 4. 6., ob 20.00:
UNION OLIMPIJA - HELIOS

Morebitni tekmi:
Sobota, 7. 6.:
HELIOS - UNION OLIMPIJA
Četrtek, 12. 6.:
UNION OLIMPIJA - HELIOS

Igrajo na tri zmage. Vse tekme bo prenašala TV Slovenija.

PRVAKI OD LETA 1992
1992: SMELT OLIMPIJA
1993: SMELT OLIMPIJA
1994: SMELT OLIMPIJA
1995: SMELT OLIMPIJA
1996: SMELT OLIMPIJA
1997: SMELT OLIMPIJA
1998: UNION OLIMPIJA
1999: UNION OLIMPIJA
2000: KRKA
2001: UNION OLIMPIJA
2002: UNION OLIMPIJA
2003: KRKA
2004: UNION OLIMPIJA
2005: UNION OLIMPIJA
2006: UNION OLIMPIJA
2007: HELIOS

A. V.