Evropsko prvenstvo se bo v Celju začelo čez dva tedna. Foto: www.alesfevzer.com
Evropsko prvenstvo se bo v Celju začelo čez dva tedna. Foto: www.alesfevzer.com

"Svečana predaja listine o pokroviteljstvu evropskega košarkarskega prvenstva za dekleta do 18 let je namenjena najširši slovenski javnosti, ne le košarkarski. Vse ljudi želimo spomniti, da se v Sloveniji obeta čudovita športna prireditev. Obenem s tem želimo vzpodbuditi vse, ki jih utegnejo zanimati košarkarske tekme, da pridejo v Celje in navijajo za našo reprezentanco. Slovenija tradicionalno športne prireditve organizira v skladu s pričakovanji gostov, včasih celo nad njimi. Verjamem, da bo tudi tokrat tako. Dekletom želim veliko športnih uspehov ter da bi dosegle vse tisto, kar si želijo," je zaželel predsednik republike.

Dekleta so Pahorju v zahvalo in spomin podarile dres slovenske reprezentance, kapetanka Alma Potočnik pa se je na povabilo predsednika republike podpisala tudi na zastavo slavnih, ki jo predsednik republike vihti na športnih prireditvah. "V imenu deklet in štaba se gospodu predsedniku zahvaljujem za povabilo in lep sprejem. V čast nam je, da bo evropsko prvenstvo do 18 let, ki ga združno organizirajo Košarkarska zveza Slovenije, Mestna občina Celje in ŽKK Athlete Celje, gostila Slovenija. S tem dogodkom imamo izjemno priložnost, da dvignemo prepoznavnost ženske košarke ter naše dežele širom Evrope. S soigralkami bomo s ponosom zastopale barve Slovenije. Zagotavljam, da se bomo borile po najboljših močeh," je v športnem duhu povedala kapetanka.

"V imenu Košarkarske zveze Slovenije se predsedniku Republike Slovenije Borutu Pahorju zahvaljujem za lep sprejem ter za častno pokroviteljstvo evropskega prvenstva za dekleta do 18 let. Vsem nam, ki delamo v košarki, to pomeni ogromno. Po eni strani je to čast in vzpodbuda, po drugi pa obveza in odgovornost, da bomo Slovenijo in Celje predstavili v najlepši luči ter da se bodo gostje sem z veseljem vračali," je dodal predsednik KZS-ja Matej Erjavec. Dogodek so s svojo prisotnostjo počastile tudi aktualne in nekdanje reprezentantke slovenske košarke Mojca Markovič, Nataša Haskić, Eva Komplet, Katja Temnik ter Špela Eržen in aktualni ter nekdanji reprezentant Slavko Kotnik ter Nebojša Joksimović.