Jure Zdovc bo Slovenijo letos vodil na tretjem velikem tekmovanju. Foto: Aleš Fevžer
Jure Zdovc bo Slovenijo letos vodil na tretjem velikem tekmovanju. Foto: Aleš Fevžer

Dve tekmi bo Slovenija - 8. in 9. avgusta - odigrala na turnirju v Rigi, kjer bo poleg Latvije sodelovala še Poljska. Iz latvijske prestolnice bodo izbranci Jureta Zdovca odpotovali v Ohrid, kjer se bodo 11. avgusta pomerili z Makedonijo pod vodstvom Aleksandra Džikića, pripravljalne tekme pa bodo končali v Banjaluki z obračunom proti Srbiji. Proti svetovnim podprvakom bodo, kot je že znano, odigrali tudi zadnje srečanje v domovini - 27. avgusta, na Telemachovem spektaklu v ljubljanskih Stožicah.

Termini vseh tekem v domovini bodo znani v prihodnjih dneh, seznam igralcev, ki jih bo Zdovc povabil na priprave, vključno s tistimi, ki bodo reprezentančno poletje začeli v B-reprezentanci pod vodstvom Rada Trifunovića, pa bo znan na posebni novinarski konferenci, ki bo 27. maja ob 11.00 v Ljubljani. Priprave bo izbrana vrsta začela 18. julija. Najprej se bodo pripravljali v Kranjski Gori, nadaljevali pa v Zrečah, Podčetrtku, Portorožu in Ljubljani ter končali v Termah Čatež. Zbor B-reprezentance bo 7. junija v Ljubljani.

"Skupaj z obema selektorjema članskih reprezentanc, Juretom Zdovcem in Radom Trifunovićem, sva z Rašom Nesterovićem stalno na zvezi, v zadnjem času pa končujemo zadnje dogovore o vseh reprezentančnih podrobnostih, potrebnih pred začetkom reprezentančnega poletja, ki se z zborom B-reprezentance začenja že 7. junija. Letos bomo na tujem odigrali štiri pripravljalne tekme, začenši z Latvijo, ki organizira eno izmed skupin EuroBasketa 2015 in bo turnir izkoristila kot testni dogodek, pri čemer ji bomo zagotovo pomagali tudi s kakšno izkušnjo izpred dveh let. Veseli nas, da bo v Rigi nastopila naša partnerska reprezentanca Poljska, da po tem, ko so Makedonci v Sloveniji od 2009 gostovali kar štiri leta, dobro sodelovanje s to reprezentanco ter zvezo okrepimo z igranjem v Ohridu. Pripravljalne tekme bomo sklenili na dveh obračunih z najboljšo evropsko reprezentanco preteklega SP-ja v Španiji, s katero imamo dolgoletne odlične odnose," je povedal direktor članskih reprezentanc Matej Avanzo.