Krka je v Novem mestu še drugič zapored letos premagala državne prvake. Foto: KZS/Drago Perko
Krka je v Novem mestu še drugič zapored letos premagala državne prvake. Foto: KZS/Drago Perko
Krka izsilila tretjo tekmo

Druga tekma serije med Krko in Heliosom je bila neverjetno izenačena, vse do končnice si nobeno moštvo ni priigralo prednosti, večje od treh točk. Prvi polčas je le za točko pripadel Krki (36:35).

Odločila koša Marcelića
Dobre štiri minute pred koncem so prvaki vodili s 67:66, nato pa je Davor Marcelić prevzel vajeti v svoje roke in z dvema zaporednima košema spreobrnil izid. Dva prosta meta je dodal še Sorrentine in Krka je pol minute pred koncem vodila s 73:67. Po seriji prekrškov in prostih metov na obeh straneh je Zagorc šest sekund pred koncem znižal na 77:75, a se zadnji pritisk na Dolenjce Domžalčanom ni posrečil. Tretja odločilna tekma bo odigrana v soboto v domžalskem Komunalnem centru.

Ste bili na tekmi? Nameravate danes obiskati tekmo v Laškem? Pošljite svoje slike in videoposnetke na Moj splet. Splet je vaš.

Pri gostiteljih se je izkazala četverica nosilcev igre: Rakočević, Sorrentine, Marcelič in Balažic, ki so skupaj dosegli kar 64 Krkinih točk. Na drugi strani sta bila res razpoložena le Troha in Ingram.

POLFINALE, drugi tekmi

KRKA - HELIOS DOMŽALE 1:1 - izid v zmagah
77:75 (15:14, 21:21, 19:21, 22:19)
Rakočević 19, Sorrentine 16, Marcelič 15 in 11 skokov, Blažič 14; Troha 16 in 7 skokov, Ingram 15, Zagorc 10.

Sreda ob 18.30:
ZLATOROG - UNION OLIMPIJA 0:1 - izid v zmagah
Igrajo na 2 zmagi. Morebitni tretji tekmi bosta v soboto.

T. G.

Krka izsilila tretjo tekmo