Smiljan Pavić meni, da se je občutila pomembnost tekme in da tudi sam ni zadel nekaterih metov, ki ponavadi jih. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Smiljan Pavić meni, da se je občutila pomembnost tekme in da tudi sam ni zadel nekaterih metov, ki ponavadi jih. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Srbski branilec Dušan Djordjević je dosegel osem točk. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Za krono Olimpija in Partizan

Skromnost je lepa čednost, toda igralci so po porazu s 67:57 kar preveč v en glas zatrjevali, da niso razočarani in da so že z nastopom na zaključnem turnirju presegli pričakovanja. Morda bi bilo bolje, da bi se vprašali, kam je šel njihov pogum, ko je Union Olimpija prevzela pobudo in zakaj so pregoreli v preveliki želji, da po številnih odličnih pomladanskih predstavah vrnejo Olimpiji za nesrečne poraze v tej sezoni. Priložnost je bila lepa, saj ljubljanska ekipa ni tako močna, kot v prvem delu sezone.

Je državno prvenstvo res pomembnejše?
Zoran Dragić je bil redka svetla izjema v novomeški zasedbi. Ko je prišel v igro, je Krki priboril vodstvo, v drugem polčasu pa je z energično predstavo pripravil lepo izhodišče za tesno končnico. "V prvem polčasu smo se držali dogovora, igrali kolektivno v obrambi in napadu ter dobro skakali. V drugem delu je koncentracija padla, Olimpiji smo dopustili odprte mete za tri. To nas je pokopalo. Sam sem bil sicer zelo motiviran, želel sem si te zmage. Toda še pomembnejša tekma bo v nedeljo, saj bo odločala o tem, kdo bo imel prednost domačega igrišča v finalu državnega prvenstva. Do tedaj moramo odpraviti te krizne minute. Pogosto se zgodi, da dobro začnemo tekmo in jo slabo končamo ali obratno."


Pavić zgrešil tisto, česar ponavadi ne zgreši
Center Smiljan Pavić na začetku tekme ni izkoristil tega, da Zdovc v prvo peterko ni uvrstil Šermadinija. Kot ključni vzrok za neuspeh je izpostavil serijo tekmečevih trojk v režiji Saša Ožbolta, za slabši začetek Krke (Olimpija je povedla z 8:0) pa je krivil pomembnost tekme: "Olimpija je bila bolj sproščena, tudi sam sem občutil nervozo in nisem zadel metov, ki ponavadi jih. Na drugi strani je Olimpija z nekaj težkimi meti za tri točke naredila več kot 10 točk razlike. Bili smo vztrajni, poskušali smo se vrniti, ampak vedno ko smo znižali razliko, nas je pokopala kaka trojka."

Liga Telemach nekaj drugega kot F4 Lige NLB
Sliši se kar nenavadno, da je bila Union Olimpija ekipa, ki je igrala bolj sproščeno. Krka namreč ni imela česa izgubiti, medtem ko bi bil za Olimpijo vse drugo kot zmaga neuspeh. Poleg tega je imela Olimpija slabo popotnico, saj je v zadnjem času v državnem prvenstvu izgubljala proti slabšim nasprotnikom. Pavić pravi, da to ni igralo nobene vloge: "Čeprav so izgubili dve tekmi, mi pa smo medtem zmagovali z visoko razliko, je takšen turnir nekaj povsem drugega. Naboj je drugačen in tega smo se zavedali."

Pavić daje rahlo prednost Partizanu
Pavić meni, da ima pred četrtkovim finalom Lige NLB rahlo prednost Partizan, želi pa si zmage Olimpije, za katero je nekoč igral. Ozračje v Stožicah je označil za vrhunsko, čeprav je bilo nekaj sedežev praznih. "Ponosen sem, da sem bil del tega spektakla in da smo si izborili ta nastop. Arena je fenomenalna, z velikim ekranom je prišla še pika na i."

Branilec Dušan Djordjević je tekmecem športno priznal, da je bil boljši: "Zasluženo so zmagali. Morda smo mi malo pregoreli v preveliki želji. To, da smo na zadnjih tekmah v državnem prvenstvu zmagovali za 20 ali 30 točk, ni imelo nobene vloge. Union Olimpija je igrala pred svojimi navijači, zanjo je bila zmaga nujna. Mi smo že z uvrstitvijo med štiri presenetili in moramo biti zadovoljni."

Za krono Olimpija in Partizan