Steve Nash je bil leta 2005 in 2006 MVP rednega dela sezone, prstana pa ni nikoli osvojil. Foto: EPA
Steve Nash je bil leta 2005 in 2006 MVP rednega dela sezone, prstana pa ni nikoli osvojil. Foto: EPA

39-letni Nash ni igral v drugem polčasu nedeljske tekme proti Minnesoti v Staples Centru, ki so jo Lakersi izgubili kar z 90:113. Jezerniki imajo le tri zmage v osmih tekmah, velike težave pa imajo predvsem v obrambi, kar je bilo pričakovano že pred sezono, saj je trener Mike D'Antoni, ki zagovarja "run and gun" košarko.
"Počasi se je stanje slabšalo iz tekme v tekmo. Na nekaj tekmah v drugem polčasu nisem veliko igral, saj nisem pomagal ekipi na parketu. Potreben je počitek in pregled pri specialistu," je dejal Nash, ki v letošnji sezoni ne igra na drugi tekmi, ko sta na sporedu dve tekmi v zaporednih večerih.

V lanski sezoni je odigral le 50 tekem. V tej sezoni ima povprečje precej pod svojimi dozdajšnjimi dosežki, na tekmo dosega po 6,7 točke in 4,8 podaje, njegov met iz igre je s 26,1 odstotka najnižji v karieri.

Blake v prvi peterki
Na naslednjih tekmah bo na mestu organizatorja igre začenjal Steve Blake, ki je prejšnji teden z izjemno trojko 1,3 sekunde pred koncem zagotovil Lakersom veliko zmago v Houstonu (98:99).
Eden izmed najboljših košarkarjev zadnjega desetletja Kobe Bryant vse bolj zavzeto trenira, a je zdravniška služba previdna. 35-letni zvezdnik si je 12. aprila strgal ahilovo tetivo. Vrnil naj bi se okoli božičnih praznikov.